Reseptit

Seesami-parmesaanikeksit

Seesami-parmesaanikeksit ovat ihana idea talviselle juustotarjottimelle tai naposteluun vaikka sellaisenaan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Seesami-parmesaanikeksit:

  • 125 g voita
  • 75 g raastettua parmesaanijuustoa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl kylmää vettä
  • n. 1/2 dl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

Seesami-parmesaanikeksit tehdään helposti näin:

1. Paloittele kylmä voi kulhoon. Lisää juustoraaste ja kuivat aineet. Nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Voit myös tehdä taikinan monitoimikoneella. Lisää lopuksi kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina levyksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Kääri paperi paketiksi ja anna taikinan kovettua jääkaapissa 1/2 tuntia.

2. Kauli taikina noin 2 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa kekseiksi taikinapyörällä tai ota levystä muotilla pyöreitä tai sydämen mallisia keksejä. Ripottele päälle seesaminsiemenet ja painele ne kevyesti sormenpäillä kiinni keksien pintaan.

3. Paista keksejä 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Jäähdytä seesami-parmesanikeksit ritilän päällä ja säilytä tiiviissä purkissa.

Katso myös: Helpot juustokeksit glögijuhliin

Katso myös Kotiliesi.fi: Suolaiset keksit täydentävät juustotarjottimen herkkupaloja – 6 mainiota reseptiä

X