Seesami-parmesaanikeksit
Seesami-parmesaanikeksit ovat ihana idea talviselle juustotarjottimelle tai naposteluun vaikka sellaisenaan.
Ainekset
Seesami-parmesaanikeksit:
- 125 g voita
- 75 g raastettua parmesaanijuustoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 1/2 dl kylmää vettä
- n. 1/2 dl seesaminsiemeniä
Valmistusohje
Seesami-parmesaanikeksit tehdään helposti näin:
1. Paloittele kylmä voi kulhoon. Lisää juustoraaste ja kuivat aineet. Nypi ainekset murumaiseksi seokseksi. Voit myös tehdä taikinan monitoimikoneella. Lisää lopuksi kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina levyksi jauhotetun leivinpaperin päälle. Kääri paperi paketiksi ja anna taikinan kovettua jääkaapissa 1/2 tuntia.
2. Kauli taikina noin 2 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa kekseiksi taikinapyörällä tai ota levystä muotilla pyöreitä tai sydämen mallisia keksejä. Ripottele päälle seesaminsiemenet ja painele ne kevyesti sormenpäillä kiinni keksien pintaan.
3. Paista keksejä 200-asteisen uunin keskitasolla 10–12 minuuttia. Jäähdytä seesami-parmesanikeksit ritilän päällä ja säilytä tiiviissä purkissa.
Katso myös: Helpot juustokeksit glögijuhliin
Katso myös Kotiliesi.fi: Suolaiset keksit täydentävät juustotarjottimen herkkupaloja – 6 mainiota reseptiä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous