Reseptit

Sekahedelmäkeitto

Sekahedelmäkeitto täydentää jouluisen puurolounaan. Tällä reseptillä valmistat lapsuudesta tutun sekametelisopan näppärästi itse.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sekahedelmäkeitto

  • 250 g kuivattuja sekahedelmiä
  • 1 l valmista glögijuomaa
  • 1 kanelitanko
  • 0.5 dl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 dl Kylmää vettä

Valmistusohje

Sekahedelmäkeitto valmistuu näin.

  1. Pane sekahedelmät, glögijuoma sekä kanelitanko kattilaan ja anna seistä yön yli. Lisää sokeri, kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.
  2. Sekoita perunajauhot veteen ja lisää suurus ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kattilaan. Anna keiton pulpahtaa pari kertaa ja ota kattila pois liedeltä.
  3. Poista kanelitanko ja anna keiton jäähtyä.Tarjoa sekahedelmäkeitto joulupuuron kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Luumu-rusinakeitto

X