Reseptit

Sieni-kaalikääryleet

Syksyn maukkaimmat kaalikääryleet täytetään kauden sienillä.

Teksti:
Soili Soisalao

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 1½ kg:n valkokaali

Täyte

  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 300 g ryöpättyjä tai kokoon keitettyjä sieniä
  • 1 porkkana
  • 1 tl basilikaa
  • 1 tl meiramia
  • ½-1 tl timjamia
  • 0.5 tl rouhittua mustapippuria
  • 2-3 dl hienonnettua keitettyä kaalia
  • 2.5 dl kypsää täysjyväriisiä tai keitettyjä rikottuja ohra-suurimoita

Päälle

  • 0.5 dl siirappia
  • ½-1 dl kaalin keitinlientä

Valmistusohje

1. Keitä riisi tai ohra. Keitä kaalia 15-20 minuuttia suolalla maustetussa vedessä, puolikypsäksi, irrota 20-22 ulommaista lehteä ja hienonna loput.

2. Kuori ja raasta porkkana, hienonna ja kuullota sipulit, lisää pannulle hienonnetut sienet, porkkana ja kaalisilppu.

3. Sekoita yhteen kaikki täytteen ainekset, annostele noin 3 lusikallista täytettä kaalinlehdille ja pyöräytä kääryleiksi.

4. Lado kääryleet voideltuun vuokaan, valele siirapilla ja keitinliemellä, paista 180-200 asteessa reilu tunti ja valele välillä.

960 kJ (230 kcal) 1 annos

X