Reseptit

Sitrus-lohisalaatti

Sitrus-lohisalaatti aloittaa aterian raikkaasti. Pikagraavattu lohi ja satsumat ovat paitsi kaunista katseltavaa myös herkullinen joulun alkuruoka.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitrus-lohisalaatti:

  • 4-5 satsumaa
  • 400 g tuoretta lohifileetä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria
  • 1/4 tl mustapippuria
  • 1/4 tl sokeria
  • tuoretta tilliä

Kastike:

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl dijoninsinappia (siemenillä)
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 tl sokeria

Valmistusohje

Sitrus-lohisalaatti tehdään helposti näin:

1. Kuori satsumat ja leikkaa ne pyöreiksi viipaleiksi.

2. Leikkaa lohi fileerausveitsellä ohuen ohuiksi viipaleiksi ja asettele ne suoraan tarjoiluvadille. Ripottele pinnoille hiukan suolaa.

3. Sekoita oliiviöljy ja sitruunamehu ja mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Valele lohiviipaleet seoksella ja asettele päälle satsumaviipaleet.

4. Ripottele päälle tuoretta tilliä.

5. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta kastike salaatille juuri ennen tarjoilua.

Katso myös: Lohi-appelsiinisalaatti

Katso myös Kotiliesi.fi: Kylmäsavulohi – rakastettu suolapala sopii arkeen ja juhlaan

X