Reseptit

Sitruunasilli

Sitruunasilli sopii joulupöytään ja -lahjaksi. Valmista silli pari päivää ennen tarjoilua, jotta se ehtii maustua.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Sitruunasilli saa ihanan maun sitruunan kuoriraasteella ja laakerinlehdellä maustetusta liemestä.

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sitruunasilli

  • 2 kevytsuolattua sillifileetä
  • 1 pieni punasipuli

Mausteliemi

  • 1 dl vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • 1/2 tl raastettua sitruunankuorta
  • 2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tähtianis
  • 2 neilikkaa
  • 5 valko- ja maustepippuria

Valmistusohje

Sitruunasilli valmistuu helposti näin:

1. Leikkaa silli haarukkapaloiksi. Kiehauta liemiainekset ja anna jäähtyä.

2. Lado silli lasipurkkiin kerroksittain viipaloidun punasipulin kanssa. Kaada päälle liemi. Anna maustua viileässä kaksi vuorokautta.

Vinkki: Tarjoa sitruunasilli joulun kalapöydässä.

Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään portviinisilli

X