Reseptit

Skagenröra

Skagenröra maistuu ihanalta paahtoleivän tai rapean vohvelin päältä. Suolaliemeen säilötyistä mehevän maukkaista katkaravuista valmistat parhaimman röran. Voit toki korvata ne pakastetuilla ja sulatetuilla katkaravuilla.
Teksti: SUVI RÜSTER Kuvat: Kristiina Kurronen / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Skagenröra:

  • 100 g katkarapuja suolaliemessä
  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl ranskankermaa
  • 2 rkl piparjuuritahnaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • 1/2 pieni punasipuli
  • 1/2 dl hienonnettua tilliä

Valmistusohje

1. Valuta katkaravut suolaliemestä. Jos valmistat röran pakastetuista katkaravuista, ota ne sulamaan jääkaappiin jo edellisenä iltana.

2. Sekoita majoneesi, ranskankerma, piparjuuritahna ja sitruunamehu kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria.

3. Kuori ja hienonna punasipuli. Sekoita majoneesiseoksen joukkoon katkaravut, tilli ja punasipuli. Tarjoa vohvelien kanssa.

Katso myös: Rapeat tattarivohvelit ja savukala-cheddartäyte

Kotiliesi.fi: Elämäsi parhaat vohvelit – poimi ohjeet myös gluteenittomiin ja vegaanisiin sekä suolaisiin vohveleihin

X