Reseptit

Rapeat tattarivohvelit ja savukala-cheddartäyte

Melkein kuin blinejä! Tattarijauhoista valmistetut vohvelit maistuvat hieman hapokkailta ja sopivat erityisesti savukalan ja sienituorejuuston kanssa nautittavaksi.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Jonne Räsänen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tattarivohvelit:

  • 2 dl maitoa tai kasvimaitoa
  • 2 dl kivennäisvettä
  • 2 kananmunaa
  • 2 1/2 dl tattarijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl sokeria
  • 3/4 tl suolaa
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 5 dl babypinaatinlehtiä

Paistamiseen:

  • sulatettua voita tai rypsiöljyä

Täyte:

  • 100 g kantarellituorejuustoa
  • 200 g ruodotonta savukalaa (siikaa, lohta tai ahventa)
  • 1 dl raastettua cheddarjuustoa
  • babypinaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa maito ja kivennäisvesi. Riko joukkoon kananmunat ja vatkaa tasaiseksi.

2. Sekoita kulhossa tattarijauhot, leivinjau- he, sokeri ja suola. Lisää jauhoseos ja rypsiöljy munamaidon joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Jätä taikinakulho pöydälle 15 minuuutiksi.

3. Huuhtele pinaatinlehdet lävikössä, taputtele talouspaperilla kuiviksi ja hienonna veitsellä pieneksi silpuksi. Lisää pinaattisilppu taikinan joukkoon.

4. Kuumenna vohvelirauta kuumaksi. Sipaise levylle sulatettua voita tai rypsiöljyä. Kaada levylle vohvelilevyn koosta riippuen noin 3/4 dl taikinaa. Paista noin 3 minuuttia, kunnes vohveli on kullanruskea ja rapea. Paista samoin loput taikinasta.

5. Levitä vohveleille kantarellituorejuustoa ja savukalapaloja. Ripottele päälle vielä cheddarjuustoraastetta. Lisää päälle halutessasi pinaatinlehtiä.

X