Reseptit

Suklaawhoopiet laskiaispullan tapaan

Suklaawhoopiet mukailevat laskiaispullasta tuttua makumaailmaa. Rapeista kekseistä kootut laskiais­whoopiet ovat rapsakampi versio laskiaispullasta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suklaawhoopiet

  • 60 g voita
  • 175 g tummaa suklaata
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl kanelia
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl sokeria

Viimeistelyyn

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rkl sokeria
  • vadelma- tai mansikkahilloa

Valmistusohje

Suklaawhoopiet laskiaispullan tapaan leivotaan helposti näin:

1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita niin, että suklaa sulaa ja seos muuttuu tasaiseksi.

2. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe sekä mausteet.

3. Vatkaa kananmunat ja tavallinen sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon suklaa-voiseos ja lopuksi kuivat aineet.

4. Sekoita taikina tasaiseksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään vähintään tunniksi.

5. Pyöritä taikinasta palloja. Nosta pallot leivinpaperille ja paina ne kevyesti litteämmiksi.

6. Paista 175 asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Jäähdytä.

7. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Laita kahden cookien väliin vadelma- tai mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Tarjoa suklaawhoopiet heti!

Katso myös: Kirsikkainen laskiaiskakku

Katso myös Kotiliesi.fi: Punajuuri-lakritsiwhoopiet

X