Suklaawhoopiet laskiaispullan tapaan
Suklaawhoopiet mukailevat laskiaispullasta tuttua makumaailmaa. Rapeista kekseistä kootut laskiaiswhoopiet ovat rapsakampi versio laskiaispullasta.
Ainekset
Suklaawhoopiet
- 60 g voita
- 175 g tummaa suklaata
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl kanelia
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 kananmunaa
- 2 dl sokeria
Viimeistelyyn
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl sokeria
- vadelma- tai mansikkahilloa
Valmistusohje
Suklaawhoopiet laskiaispullan tapaan leivotaan helposti näin:
1. Sulata voi kattilassa ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita niin, että suklaa sulaa ja seos muuttuu tasaiseksi.
2. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe sekä mausteet.
3. Vatkaa kananmunat ja tavallinen sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää vaahtoon suklaa-voiseos ja lopuksi kuivat aineet.
4. Sekoita taikina tasaiseksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin vetäytymään vähintään tunniksi.
5. Pyöritä taikinasta palloja. Nosta pallot leivinpaperille ja paina ne kevyesti litteämmiksi.
6. Paista 175 asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Jäähdytä.
7. Vaahdota kerma ja mausta se sokerilla. Laita kahden cookien väliin vadelma- tai mansikkahilloa ja kermavaahtoa. Tarjoa suklaawhoopiet heti!
Katso myös: Kirsikkainen laskiaiskakku
Katso myös Kotiliesi.fi: Punajuuri-lakritsiwhoopiet
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous