Reseptit

Sweet chili -varhaiskaalisalaatti

Sweet chili -varhaiskaali sopii lisukkeeksi grilliruoille. Makean tulinen sweet chili -kastike ja suolapähkinät maustavat salaatin herkuksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Kaali

  • 1 pieni (n. 500 g) varhaiskaali
  • 15 cm:n pala purjosipulia
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria

Maustekastike

  • 1 dl sweet chili -kastiketta
  • 1/2 dl omenasiiderietikkaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl korianteria ja minttua hienonnettuna

Lisäksi

  • 1 dl suolapähkinöitä

Valmistusohje

Sweet chili -varhaiskaalisalaatti valmistuu helposti näin:

1. Suikaloi kaali ja purjo ja ri­pottele niille suola ja sokeri. Pu­ristele kaali­ ja purjosuikalei­ ta hieman ja jätä seos hetkeksi kulhoon pehmenemään.

2. Jos seoksesta irtoaa kulhon pohjalle nestettä, valuta se pois.

3. Sekoita maustekastikkeen ai­nekset keskenään ja kääntele se kaali­-purjoseoksen joukkoon. Anna maustua vähintään tun­nin verran.

4. Kaada kaalisalaatti kulhoon tai vadille, ja ripottele pinnalle suolapähkinärouhe.

Vinkki! Kaalisalaatin maku vain paranee, kun se saa tekeytyä jääkaapissa päivän tai pari. Voit lisätä siihen myös vaikkapa porkkanasuikaleita. Tarjoa sweet chili -varhaiskaalisalaattia broileri-halloumivartaiden kanssa.

sweet chili varhaiskaali
Sweet chili -varhaiskaali höystetään suolapähkinöillä.

Ohje on julkaistu Seura-lehdessä 27/2024.

Lue lisää: Teresa Välimäen reseptit

Lue lisää Kotiliesi.fi: Persikka-coleslaw

X