Reseptit 15.10.2013

Tahmapullat – Halloween herkku

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

3 dl maitoa
50 g hiivaa
1 rkl kardemummaa
1.5 dl sokeria
0.5 tl suolaa
1 muna
150 g pehmeää voita tai margariinia
11 dl (11-12 dl) vehnäjauhoja

täyte:

100 g pekaanipähkinöitä
100 g pehmeää voita
1.5 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia
1 dl pieniä omenapaloja
1 dl rusinoita

voiteluun:

1 muna

kuorrutus:

3 rkl voisulaa
1 rkl sitruunamehua
1.5 dl (1-2 dl) tomusokeria

Valmistusohje

Halloween-kemuissa hassutellaan ja herkutellaan. Suussasulavat tahmapullat maistuvat pienimmillekin Halloween-juhlijoille.

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää kardemumma, suola, sokeri ja muna. Lisää vehnäjauhot ja pehmeä voi. Alusta pullataikinaa tasaiseksi ja kimmoisaksi. Anna pullataikinan kohota noin 1 tunti.

Rouhi pähkinät. Sekoita pehmeään voihin fariinisokeri ja kaneli. Kauli pullataikina ohueksi levyksi ja levitä päälle rasva-sokeriseos. Ripottele päälle omenakuutiot, rusinat  ja pähkinät.

Kääri pullataikinalevy rullaksi ja leikkaa noin kahden sentin paksuisiksi viipaleiksi. Vuoraa kaksi uunivuokaa tai reunallinen leivinpelti leivinpaperilla. Asettele pullat vierekkäin niin, että niiden väliin jää pieni rako. Painele pullia kevyesti litteämmiksi sormin. Anna kohota noin 45 minuuttia.

Sivele pullat rikkivatkatulla munalla ja paista 200-asteisesssa uunissa noin 15 minuuttia.

Sekoita paksuhko kuorrutus voisulasta, sitruunamehusta ja tomusokerista. Valuta kuorrutus jäähtyneiden pullien pinnalle.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi