Reseptit

Tattarivohvelit

Aamiaisvohveleissa maistuu tattari. Perusvohveli muuntuu täytteillä joko suolaiseksi tai makeaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kivennäisvettä
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 1/2 dl tattarijauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 50 g voita sulatettuna

Tarjoiluun

  • esim. paistettua kananmunaa
  • tomaatteja
  • hunajaa
  • marjoja

Valmistusohje

1. Vispilöi jogurtti, kananmunat ja kivennäisvesi sekaisin kulhossa.

2. Sekoita leivinjauhe tattarijauhoihin, ja lisää ne sekä suola, hunaja ja sulatettu voi taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi, ja anna turvota hetki.

3. Paista taikinasta vohveleita vohveliraudalla.

4. Tarjoile vohvelit joko suolaisten tai makeiden lisukkeiden kera.

Katso myös:
Grahamvohvelit, Ruoka.fi
Earl Greyllä maustetut belgialaiset vohvelit, Ruoka.fi
Punajuurivohvelit, Kotiliesi.fi

X