Reseptit

Tattarivohvelit

14.2.2016 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Kari Hautala/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Aamiaisvohveleissa maistuu tattari. Perusvohveli muuntuu täytteillä joko suolaiseksi tai makeaksi.

Ainekset

2 dl maustamatonta jogurttia
2 kananmunaa
2 dl kivennäisvettä
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl tattarijauhoja
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
50 g voita sulatettuna

Tarjoiluun

esim. paistettua kananmunaa
tomaatteja
hunajaa
marjoja

Valmistusohje

1. Vispilöi jogurtti, kananmunat ja kivennäisvesi sekaisin kulhossa.

2. Sekoita leivinjauhe tattarijauhoihin, ja lisää ne sekä suola, hunaja ja sulatettu voi taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi, ja anna turvota hetki.

3. Paista taikinasta vohveleita vohveliraudalla.

4. Tarjoile vohvelit joko suolaisten tai makeiden lisukkeiden kera.

Katso myös:
Grahamvohvelit, Ruoka.fi
Earl Greyllä maustetut belgialaiset vohvelit, Ruoka.fi
Punajuurivohvelit, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme