Reseptit

Earl Greyllä maustetut belgialaiset vohvelit

24.6.2015 Teksti: Kira Åkerström-Kekkonen Kuvat: Kira Åkerström-Kekkonen

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Ainekset

Appelsiini-porkkanahillo

3 isoa appelsiinia
2 raastettua porkkanaa
1 dl porkkanamehua
1 1/2 dl ruokosokeria
1 rkl sitruunamehua

Yön yli kohonneet vohvelit

1 dl vettä
2 tl kuivahiivaa
1 dl sulatettua normaalisuolaista voita + lisää paistamiseen
2 rkl Earl Grey -teetä (pusseista)
5 dl täysmaitoa
1 tl suolaa
3 rkl ruokosokeria
7 dl vehnäjauhoja
2 kanamunaa
1 tl leivinjauhetta

Lisäksi

maun mukaan maustamatonta ricotta- tai tuorejuustoa

Valmistusohje

Hiivalla yön yli kohotetut vohvelit saavat makua Earl Grey -teestä ja maistuvat appelsiini-porkkanahillon kanssa.

hillo

1. Valmista hillo. Kuori ja paloittele appelsiinit, kuori ja raasta porkkanat raastimen pienellä terällä. Yhdistä kaikki hillon ainekset kattilassa ja keittele hiljaisella lämmöllä reilu tunti, kunnes neste on haihtunut ja seos on hillomainen. Anna jäähtyä ja purkita. Tarjoile kylmänä.

2. Valmista vohvelit. Sekoita vesi ja kuivahiiva keskenään isossa kulhossa. Sulata voi teehippusten kanssa ja yhdistä maidon, suolan ja sokerin kanssa hiivaseokseen. Kääntele varovasti joukkoon vehnäjauhot, peitä kelmulla ja kohota huoneenlämmössä vähintään 8–10 tuntia kunnes taikina on kaksinkertaistunut.

3. Vatkaa kananmunat kevyesti seuraavana aamuna ja sekoita leivinjauheen kanssa taikinaan. Paista taikinasta vohveleita vohveliraudassa runsaassa voissa. Tarjoile hillon ja ricotta- tai tuorejuuston kanssa. 

Katso myös: 

Vohvelit ja vaniljakiisseli, Ruoka.fi

Vohvelit ja katkaraputäyte, Ruoka.fi

Ranskalaiset vohvelit, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *