Reseptit

Tippaleivät

Tippaleivät ovat vapun klassikkoleivonnaisia. Ne valmistetaan uppopaistamalla ja viimeistellään tomusokerikuorrutuksella.

Teksti:
Anna.fi
Kuvat:
Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Vaativa

Annosmäärä

15

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tippaleivät

  • 4 munaa
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Tippaleipien uppopaistamiseen

  • 5 dl öljyä

Tippaleipien pinnalle

  • tomusokeria

Valmistusohje

Tippaleivät valmistetaan uppopaistamalla näin:

  1. Riko munat kulhoon ja sekoita haarukkavatkaimella niiden rakenne rikki. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Lisää muut ainekset munien joukkoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Kauho taikina tukevaan pursotinpussiin tai kaksinkertaiseen muovipussiin, jonka kulmaan teet pursotusreiän. Kätevä tapa on myös pursottaa taikina puhtaaksi pestystä rasva- tai ketsuppipullosta.
  2. Kuumenna öljy tippaleipien uppopaistamista varten ja upota kattilaan pyöreä, teräksinen liemikauha. Valuta kauhaan taikinaa ohuena nauhana siten, että taikinasta muodostuu ristikkäin kulkevista taikinanauhoista pesä eli tippaleipä. Kypsennä samaan aikaan pari kolme tippaleipää. Käännä leivonnainen, kun toinen puoli on kauniin ruskea.
  3. Nosta tippaleivät valumaan laakeaan, talouspaperilla vuorattuun astiaan. Siivilöi tippaleipien pinnalle tomusokeria.
  4. Tarjoa tippaleivät siman kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Appelsiinirosetit

X