Sima – vappusima
Reseptit

Sima

Siman valmistumiseen kannattaa varata ainakin viisi päivää.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Sima

  • 2 sitruunaa
  • 5 dl sokeria
  • 5 dl fariinisokeria
  • 8 l vettä
  • pieni nokare tuoretta hiivaa tai ½ tl kuivahiivaa
  • rusinoita

Valmistusohje

Sima valmistuu viileässä noin viidessä päivässä.

Pese sitruunat huolellisesti ja kuori ne ohuelti perunankuorimaveitsellä. Poista valkoinen osa tarkasti ja viipaloi hedelmämalto.

Pane sitruunankuoret ja -viipaleet sekä sokerit suureen astiaan. Kuumenna puolet vedestä kiehuvaksi ja kaada se muiden aineiden päälle. Liuota tuore hiiva desilitraan nestettä ja sekoita se muiden aineiden joukkoon. Jos käytät kuivahiivaa, ripottele se siman pinnalle ja sekoita se hetken päästä nesteen joukkoon. Anna siman käydä seuraavaan päivään huoneenlämmössä.

Siivilöi ja pullota juoma. Pane jokaiseen pulloon muutama rusina ja ripaus sokeria. Kierrä korkit kunnolla kiinni ja anna siman käydä viileässä noin viisi päivää.

Sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pinnalle.

Tarjoa vappusima vastapaistettujen munkkien, donitsien tai tippaleipien kanssa.

Katso myös Kotiliesi.fi: Finlandia-sima valmistuu kuivahiivalla

 

X