Reseptit

Tomahawk-pihvi ja grillatut maissintähkät

Tomahawk on kesän muhkein grillipihvi. Pintaan hierottava, itse tehty rub-kuivamausteseos maustaa lihan makoisaksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Tomahawk-pihvit:

  • 1 (n. 1,2 kg) naudan tomahawk -pihvi
  • 1 rkl öljyä
  • 1 rkl rub-mausteseosta

Rub-mausteseos:

  • 2 rkl paprikajauhetta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 rkl hiutalesuolaa
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 2 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1/2-1 tl chiliä

Lisäksi:

  • 4 maissintähkää
  • 1/2 chiliä
  • 1 tl hiutalesuolaa
  • 1 rkl öljyä
  • 1 dl raastettua pecorinojuustoa

Valmistusohje

1. Sekoita kaikki rub-seoksen mausteet keskenään.

2. Voitele tomahawk-pihvi molemmin puolin öljyllä ja mausta rub-mausteseoksella. Anna pihvin maustua huoneenlämmössä noin 1 tunti.

3. Grillaa pihviä kuumalla lämmöllä noin 5 minuuttia molemmin puolin. Pistä lihalämpömittari pihvin paksuimpaan kohtaan niin, ettei se osu luuhun. Siirrä pihvi grillin ylätasolle tai sammuta kaasugrillin reunimmainen polttimo ja anna lihan kypsyä epäsuoralla lämmöllä, kunnes lihalämpömittari näyttää 60–62 astetta. Kääri pihvi folioon, peitä paksulla pyyhkeellä ja anna levätä 15 minuuttia ennen viipalointia.

4. Grillaa maissit lihan levätessä. Sipaise tähkät chilisilpulla ja suolalla maustetulla öljyllä. Grillaa tähkiä keskilämmöllä välillä käännellen noin 15 minuuttia. Nosta maissit pois grillistä ja ripottele päälle pecorino-juustoraastetta.

X