Uuniomenat ja kinuski-ranskankerma
Uuniomenat ja kinuski-ranskankerma on helpo tapa hyödyntää puutarhan ”liian hyvä” omenasato. Syksyn ihanin jälkiruoka on myös uskomattoman helppotekoinen.
Ainekset
Uuniomenat:
- 6-8 omenaa
- 100 g pehmeää voita
- 1 dl fariinisokeria
- 1/2 tl kanelia
- 1/2 tl inkivääriä
- 1 tl vaniljasokeria
Kinuski-ranskankerma:
- 2 dl ranskankermaa
- 1 dl kinuskikastiketta
- 1/4 tl sormisuolaa
Valmistusohje
Uuniomenat ja kinuski-ranskankerma tehdään helposti näin:
1. Leikkaa omenat puolikkaiksi. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi niin, että puolikkaat pysyvät kuitenkin ehjinä toisesta sivustaan. Nosta ne uunivuokaan.
2. Sekoita voihin sokeri ja mausteet. Hiero voi-mausteseos omenoiden pintaan.
3. Paista omenoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
4. Sekoita ranskankerman joukkoon kinuski ja pieni ripaus suolaa.
5. Nosta uuniomenat lautasille ja tarjoa kinuski-ranskankerman kera.
Katso myös: Kinuski-uuniomenat
Katso myös Kotiliesi.fi: Omenaiset jälkiruoat – 11 helppoa ohjetta
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous