Reseptit

Uuniomenat ja kinuski-ranskankerma

Uuniomenat ja kinuski-ranskankerma on helpo tapa hyödyntää puutarhan ”liian hyvä” omenasato. Syksyn ihanin jälkiruoka on myös uskomattoman helppotekoinen.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uuniomenat:

  • 6-8 omenaa
  • 100 g pehmeää voita
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • 1/2 tl inkivääriä
  • 1 tl vaniljasokeria

Kinuski-ranskankerma:

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 dl kinuskikastiketta
  • 1/4 tl sormisuolaa

Valmistusohje

Uuniomenat ja kinuski-ranskankerma tehdään helposti näin:

1. Leikkaa omenat puolikkaiksi. Leikkaa omenat ohuiksi viipaleik­si niin, että puolikkaat pysyvät kuitenkin ehjinä toisesta sivus­taan. Nosta ne uunivuokaan.

2. Sekoita voihin sokeri ja mausteet. Hiero voi­-mausteseos omenoiden pintaan.

3. Paista omenoita 200-­asteises­sa uunissa noin 20 minuuttia.

4. Sekoita ranskankerman jouk­koon kinuski ja pieni ripaus suo­laa.

5. Nosta uuniomenat lautasille ja tarjoa kinuski­-ranskankerman kera.

Katso myös: Kinuski-uuniomenat

Katso myös Kotiliesi.fi: Omenaiset jälkiruoat – 11 helppoa ohjetta

X