8.5.2012

Kinuski-uuniomenat

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Omena ja kinuski ovat hurmaava pari. Tarjoa tämän makean herkun kanssa pehmeää vaniljajäätelöä ja herkkujälkiruoka on valmis.

Ainekset

4-6 isoa kotimaista omenaa
2 dl kuohukermaa
1 dl sokeria
1 dl muscovado- tai fariinisokeria
1 vaniljatanko tai 1 tl vaniljasokeria
1 dl manteleita
0.5 dl rusinoita

Valmistusohje

1. Tee ensin kinuski. Mittaa kattilaan kerma ja sokerit. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi ja keitä, kunnes seos sakenee paksuksi kinuskikastikkeeksi. Lisää valmiiseen kinuskiin 1 halkaistu vaniljatanko tai mausta kinuski vaniljasokerilla.

2. Repäise leivinpaperista 4 noin 25 x 25 cm:n kokoista arkkia. Nosta arkit vuorotellen syvälle lautaselle tai kulhoon, jolloin pakettien kokoaminen on helppoa. Lohko pohjalle omenat, lisää rouhitut mantelit sekä rusinat ja valuta päälle kinuski.

3. Rutista paketti kiinni ja sido napakasti narulla. Paista omenoita 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki. Avaa paketit ja tarjoa herkku lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Kokeile myös näitä omenaherkkuja:

972338-omena-puolukkapiirakka.jpg

Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka

987372-Brie_ja_kaneliomenat,590.jpg

Lämmin brie karamelliomenoiden kanssa

982466-OmenaLohkot2048.jpg

Hunajaista omenaa ja vaniljavaahtoa

Kotiliesi.fi: Kanelinen omenapaistos

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi