987372-Brie_ja_kaneliomenat,590.jpg
Reseptit

Lämmin brie karamelliomenoiden kanssa

Lämmin brie yhdessä karamelliomenoiden kanssa on astetta hienostuneempi jälkiruoka viikonloppuun.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 iso briekiekko
  • 1 1/2 dl pähkinäsekoitusta
  • 2–3 omenaa
  • 3 rkl vettä
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 halkaistu vaniljatanko

Valmistusohje

Lämmin brie karamellinmakeiden omenoiden ja pähkinöiden kanssa on helppo ja upea viikonloppuaterian jälkiruoka.

1. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla. Rouhi karkeasti. Poista omenista siemenkodat ja lohko omenat.

2. Mittaa vesi ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Lisää vaniljatanko ja omenalohkot. Hauduta omenoita liemessä hiljalleen noin 10 minuuttia.

3. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Pane brie uunipellille leivinpaperinpäälle. Lisää päälle omenat ja pähkinät. Kuumenna 10 minuuttia. Tarjoile patongin tai juustokeksien kanssa.

Katso myös:

Brie-juustoa ja pähkinäbriossia, Ruoka.fi

Mansikka-juustosalaatti, Ruoka.fi

Hunajainen briejuusto, Kotiliesi.fi

X