
Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka
Omena-puolukkapiirakka on syksyn raikkain kahvipöydän tarjottava.
Ainekset
Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka
- 250 g pakastemurotaikinaa (tai itse tehtyä)
Täyte 1:
- 3 omenaa
- 4 dl puolukoita
- 1 dl sokeria
- 1 tl kardemummaa
Täyte 2:
- 3 dl ranskankermaa
- 2 kananmunaa
- 1/2 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka leivotaan näin helposti:
1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Painele pehmeä murotaikina piirakkavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohjalle ja reunoille.
2. Leikkaa omenat viipaleiksi ja sekoita kulhossa viipaleiden joukkoon puolukat, sokeri ja kardemumma. Kaada ne piirakkapohjan päälle.
3. Riko kananmunat yksitellen kulhoon ja riko niiden rakenne. Lisää kulhoon ranskankerma, sokeri ja vaniljasokeri kevyesti vispilöiden. Valuta seos tasaisesti omena-puolukkaseoksen pinnalle.
4. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia uunin tehosta riippuen. Jos pinta alkaa tummua, peitä piirakan pinta foliolla. Jäähdytä omena-puolukka-tuorejuustopiirakka hyvin ennen tarjoilua.
Saatat pitää myös mummolan omena-murupiirakasta, murotaikinapohjaan tehdystä puolukka-omenapiirakasta tai puolukka-omenakukosta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin leivotaan puolukkatorttu
Kommentit
Hmmm, missä se tuorejuusto tässä onkaa!?
Kommentit
Hmmm, missä se tuorejuusto tässä onkaa!?
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous