omena-puolukka-tuorejuustopiirakka
Reseptit

Omena-puolukka-tuorejuustopiirakka

Omena-puolukkapiirakka on syksyn raikkain kahvipöydän tarjottava.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g pakastemurotaikinaa (tai itse tehtyä)

Täyte 1:

  • 3 omenaa
  • 4 dl puolukoita
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl kardemummaa

Täyte 2:

  • 3 dl ranskankermaa
  • 2 kananmunaa
  • 0.5 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

 

1. Painele pehmeä murotaikina piirakkavuoan (halkaisija noin 23 cm) pohjalle ja reunoille.

2. Leikkaa omenat viipaleiksi ja sekoita kulhossa viipaleiden joukkoon puolukat, sokeri ja kardemumma. Kaada ne piirakkapohjan päälle.

3. Sekoita keskenään ranskankerma, kananmunat, sokeri ja vaniljasokeri kevyesti vispilöiden. Valuta seos tasaisesti omena-puolukkaseoksen pinnalle.

4. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jos pinta alkaa tummua, peitä piirakan pinta foliolla. Jäähdytä piirakka hyvin ennen tarjoilua.

X