Reseptit

Omena-murupiirakka

Omena-murupiirakka on mehevä sisältä ja rapea pinnalta. Resepti on isoäidin keittiövihkosta. Tästä ei piirakka parane!

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Omena-murupiirakka

  • 125 g voita tai margariinia
  • 1 1/2 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kermaa
  • 5 kotimaista omenaa
  • 2 tl kanelia

Muruseos

  • 50 g pehmeää voita
  • 3/4 dl sokeria
  • 1 1/2 dl vehnäjauhoja

Lisäksi

  • vaniljajäätelöä tai -kastiketta

Valmistusohje

Omena-murupiirakka leivotaan helposti näin:

1. Sulata voi tai margariini tilavassa kattilassa. Anna jäähtyä haaleaksi.

2. Lisää sokeri ja munat. Sekoita hyvin.

3. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa.

4. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan (halk. 28 cm). Lohko omenat ja painele lohkot puolittain taikinan sisään. Ripottele kaneli omenoiden päälle.

5. Tee muruseos nyppimällä ainekset keskenään. Ripottele taikina piirakan pinnalle.

6. Paista omena-murupiirakka 200-asteisen uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Ota pois uunista juuri ja juuri kypsänä, jotta lopputulos on kostea ja mehevä.

Katso myös: Ranskalainen omenapiirakka

Katso myös Kotiliesi.fi: Omenapiirakka on kauden himoituin herkku – listasimme Kotilieden 10 suosituinta reseptiä

X