Reseptit

Ranskalainen omena­piirakka

Ranskalaisen maalais­keittiön ihanuuksia on myös tämä omena­piirakka. Vain muutama raaka-­aine ja lopputulos on uskomattoman herkullinen!

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Ranskalainen omenapiirakka:

  • 1 iso pakastevoitaikinalevy
  • 3-4 isoa hapokasta omenaa
  • 3 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl kanelia
  • 2 dl aprikoosihilloa
  • 1/2 dl konjakkia (tai calvadosta)

Tarjoiluun:

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Kauli sulanut voitaikinalevy leivinpaperin päälle hieman isommaksi.

2. Viipaloi omenat ja lado viipaleet kauniisti voitaikinalevyn päälle. Ripottele pinnalle sokerit ja kaneli. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

3. Mittaa aprikoosihillo kattilaan ja lisää joukkoon konjakki ja kiehauta. Nosta kattila liedeltä. Levitä hillo tasaisesti kuuman omenapiirakan pinnalle.

4. Anna piirakan jäähtyä hetki ja tarjoile se vielä lämpimänä vaniljajäätelön kera.

X