Reseptit

Hunajaista omenaa ja vaniljavaahtoa

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2,5 dl hunajaa
  • 2 dl vettä
  • 1 sitruunan mehu
  • ½ tl vaniljajauhetta
  • 2 isoa omenaa lohkoina

Tarjoiluun

  • 2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 2 rkl paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohje

Hunajaiset omenalohkot säilyvät liemessään jääkaapissa muutamia päiviä. 

1. Mittaa kattilaan hunaja, vesi, sitruunamehu ja vaniljajauhe. Sekoita, kiehauta ja keitä hiljaa poreillen noin 10 minuuttia.
2. Lisää joukkoon omenalohkot, ja anna vielä poreilla noin 5 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja jäähdytä hieman.
3. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. 
4. Lusikoi annosmaljoihin omenalohkoja ja hunajalientä. Lisää hieman vaniljavaahtoa ja viimeistele mantelilastuilla. Nauti.

Katso myös:

Uuniomenat ja kardemumma-vaniljavaahto Ruoka.fi

 Mausteiset uuniomenat Ruoka.fi

Omenapaistos Kotiliesi.fi

X