Reseptit

Uunisorbetti

Uunisorbetti tehdään suosittua uunijäätelöä mukaillen. Jälkiruoka valmistetaan helposti valmissorbetista sekä suklaakekseistä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Uunisorbetti sulaa suuhuun.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Uunisorbetti

  • 1 ison kananmunan valkuainen
  • 1/4 tl suolaa
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 tl maissitärkkelystä
  • tilkka sitruunamehua
  • 4 isoa suklaakeksiä murskattuna
  • 1/2 l valmista vadelmasorbettia

Valmistusohje

Uunisorbetti tehdään helposti näin:

1. Kuumenna uunin grillivas­tukset.

2. Valmista marenki. Vaahdota valkuainen kovaksi vaahdoksi. Lisää suola ja sokeri, jonka joukkoon on sekoitettu mais­sijauho, ja vaahdota niin, että seos on kiinteää ja kiiltävää. Lisää lopuksi sitruunamehu.

3. Jaa keksimurska neljään an­nosuunivuokaan.

4. Pyöritä päälle sorbettipallo ja peitä kulho huolellisesti ma­rengilla.

5. Nosta vuoat uunipellille ja ota marenkiin kaunis kullan­ ruskea väri grillivastusten alla riippuen tehoista 1–2 minuuttia. Tarjoa uunisorbetti heti.

Vinkki! Uunisorbetin valmistuksessa on erityisen tärkeää, että marenki peittää vuokaan piiloutuvan herkun kokonaan eikä rakosia jää ollenkaan. Marenki eristää sorbetin suojaansa, ja siten se ei sula uunissa.

Lue myös: Sisilialaiset appelsiinijäädykkeet

Lue myös Kotiliesi.fi: Baked alaska -jäätelökakku

X