Reseptit

Valkosipuliritarit – vuohenjuustoa, kirsikkatomaatteja ja basilikaa

Sormin syötävää juhliin: mehevät valkosipuliritarit maistuvat sellaisinaan tai vuohenjuustolla päällystettyinä.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 esipaistettu patonki
  • 2 munaa
  • tilkka vettä tai maitoa
  • 2-3 murskattua valkosipulinkynttä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • oliiviöljyä

päälle:

  • 200 g vuohenjuustoa
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 20 basilikanlehteä

Lisäksi:

  • cocktailtikkuja

Valmistusohje

 

Paista patonki pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita munat, vesi tai maito ja murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Kasta patonkiviipaleet munaseokseen. Viipaleet saavat kostua läpeensä. Kuumenna öljy paistinpannussa ja nosta leipäviipaleet pannuun. Paista molemmilta puolilta kullanruskeiksi.

Nosta leivät tarjolle. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Kiinnitä juustoviipaleet, tomaatinpuolikkaat ja basilikanlehdet leipiin cocktailtikulla.

X