Reseptit

Valkosipuliritarit – vuohenjuustoa, kirsikkatomaatteja ja basilikaa

20.5.2014 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Ainekset

1 esipaistettu patonki
2 munaa
tilkka vettä tai maitoa
2-3 murskattua valkosipulinkynttä
mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
oliiviöljyä

päälle:

200 g vuohenjuustoa
10 kirsikkatomaattia
20 basilikanlehteä

Lisäksi:

cocktailtikkuja

Valmistusohje

Sormin syötävää juhliin: mehevät valkosipuliritarit maistuvat sellaisinaan tai vuohenjuustolla päällystettyinä.

Paista patonki pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita munat, vesi tai maito ja murskatut valkosipulinkynnet keskenään. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Kasta patonkiviipaleet munaseokseen. Viipaleet saavat kostua läpeensä. Kuumenna öljy paistinpannussa ja nosta leipäviipaleet pannuun. Paista molemmilta puolilta kullanruskeiksi.

Nosta leivät tarjolle. Leikkaa vuohenjuusto viipaleiksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Kiinnitä juustoviipaleet, tomaatinpuolikkaat ja basilikanlehdet leipiin cocktailtikulla.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme