Reseptit

Valkosuklaamousse ja mansikkakastike

20.11.2013 Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola/SKOY

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

1 liivatelehti
Kylmää vettä
2 dl kuohukermaa
3 keltuaista
0.5 dl sokeria
1/3 dl appelsiinitäysmehua
100 g valkosuklaata

kastike:

200 g pakastemansikoita
1 dl appelsiinitäysmehua
0.5 rkl sokeria

koristeeksi:

tomusokeria ja suklaarouhetta tai tai sokerihuurrutettuja mansikoita

Valmistusohje

Valkosuklaamoussen voi nautta pakastemansikoista tehdyn kastikkeen tai suklaakoristeiden kanssa kuten kuvassa. Suklaakoristeinen valkosuklaamousse sopii hienosti joulupöydän jälkiruoaksi.

Valmista valkosuklaamousse näin:

Pane liivatelehti likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vaahdota kerma. Vaahdota myös keltuaiset ja sokeri. Purista liivatelehdestä vesi pois. Kuumenna mehutilkka kattilassa ja liuota liivatelehti mehuun. Sulata joukkoon myös paloiteltu suklaa.

Huolehdi, että seos ei kiehu, vaan lämpö on mahdollisimman alhainen.

Jäähdytä suklaaseos panemalla kattila tiskialtaaseen, jossa on kylmää vettä. Sekoita jäähtyneen suklaaseoksen joukkoon kermavaahto ja keltuais-sokerivaahto. Hyydytä jääkaapissa noin tunti. Soseuta hieman sulaneet, kohmeiset mansikat monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Ohenna sose appelsiinimehulla ja mausta sokerilla.

Voit jakaa valkosuklaamoussen annosastioihin tai tarjoilla sen isommasta astiasta. Kaada kastike annos- tai tarjoiluastiaan valkosuklaamoussen päälle. Jos haluat runsaasti kastiketta, valmista kaksinkertainen annos mansikkakastiketta ja tarjoile se erillisessä kannussa.

Kastikkeen päälle voi vielä ripotella tomusokeria, suklaarouhetta tai suklaakoristeen.