Reseptit

Varhaiskaalisalaatti

Varhaiskaalisalaatti on loputtoman monipuolinen kesäruoka, jota on helppo muunnella mausteiden ja höysteiden avulla. Mehevä varhaiskaalisalaatti maistuu grilli­ruokien lisukkeena, sämpylöiden täytteenä tai pizzan kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko / Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Varhaiskaalisalaatti:

  • 1 (n. 600 g) varhaiskaali
  • 2-3 porkkanaa
  • 2 dl paksua jogurttia
  • 1 dl majoneesia
  • 1 rkl piparjuuritahnaa
  • 1-2 rkl valkoviinietikkaa
  • 1/2-1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa varhaiskaali suikaleiksi. Käytä myös kaalin kanta ja hienonna se.

2. Kuori ja suikaloi porkkanat ja lisää kaalin joukkoon.

3. Valmista kastike sekoittamalla majoneesi ja piparjuuritahna jogurt­tiin. Mausta kastike valkoviini­etikalla, suolalla ja mustapippurilla.

4. Kääntele kastike salaattiainesten joukkoon juuri ennen tarjoamista.

5. Tarjoa varhaiskaalisalaatti esimerkiksi grilli­ruokien lisukkeena, sämpylöiden täytteenä tai pizzan kanssa.

Varhaiskaalisalaatti muuntuu kastikkeen avulla moneen:

Jogurtin sijaan voit käyttää kastikkeen pohjana joko piimää, kermaviiliä tai ranskankermaa. Piparjuuren voi korvata esimerkiksi valko- tai ruohosipulilla tai raastetulla inkiväärillä. Broilerin kanssa tarjottavan varhaiskaalisalaatin kastikkeeseen sopivat mausteeksi curry ja ripaus chiliä.

Myös perinteinen viinietikkakastike sopii hyvin varhaiskaalisalaatin kostukkeeksi. Öljykastikkeeseen kannattaa lisätä silputtuja tuoreyrttejä tai kuivattua oreganoa.

Katso myös: Korealainen varhaiskaalisalaatti

Kotiliesi.fi: Monipuolinen varhaiskaali yllättää mehevyydellään – nappaa vinkit ja rouskuvat reseptit

X