Reseptit

Korealainen varhaiskaalisalaatti

Kokeile kaalisalaattia korealaisittain. Teresa Välimäen herkullinen korealainen varhaiskaali­salaatti säilyy jääkaapissa noin viikon verran.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 varhaiskaali
  • 1 iso punasipuli
  • 1 punainen chilipalko
  • 3 kevätsipulin vartta
  • 2 tl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2-3 rkl riisiviinietikkaa
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl makeaa chilikastiketta
  • 2 rkl mustia seesaminsiemeniä
  • 1 rkl seesamiöljyä (tai rypsiöljyä)

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali, punasipuli, chilipalko ja kevätsipulin varret.

2. Laita kaikki suikaleet kulhoon ja ripottele joukkoon sokeri ja suola. Puristele suikaleita käsin niin, että suola ja sokeri sekoittuvat hyvin suikaleiden joukkoon. Anna tekeytyä noin puoli tuntia ja kaada pois kulhoon mahdollisesti syntynyt neste.

3. Hienonna valkosipulin kynnet ja lisää kulhoon ne sekä kaikki loput aineet, sekoita hyvin.

4. Lusikoi kaalisalaatti patenttipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Salaatti säilyy hyvänä vähintään 5 vuorokautta.

X