Reseptit

Korealainen varhaiskaalisalaatti

6.6.2014 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kokeile kaalisalaattia korealaisittain. Teresa Välimäen herkullinen korealainen varhaiskaali­salaatti säilyy jääkaapissa noin viikon verran.

Ainekset

1 varhaiskaali
1 iso punasipuli
1 punainen chilipalko
3 kevätsipulin vartta
2 tl sokeria
2 tl suolaa
2 valkosipulinkynttä
2-3 rkl riisiviinietikkaa
1/2 sitruunan mehu
1 rkl kalakastiketta
1 rkl makeaa chilikastiketta
2 rkl mustia seesaminsiemeniä
1 rkl seesamiöljyä (tai rypsiöljyä)

Valmistusohje

1. Suikaloi kaali, punasipuli, chilipalko ja kevätsipulin varret.

2. Laita kaikki suikaleet kulhoon ja ripottele joukkoon sokeri ja suola. Puristele suikaleita käsin niin, että suola ja sokeri sekoittuvat hyvin suikaleiden joukkoon. Anna tekeytyä noin puoli tuntia ja kaada pois kulhoon mahdollisesti syntynyt neste.

3. Hienonna valkosipulin kynnet ja lisää kulhoon ne sekä kaikki loput aineet, sekoita hyvin.

4. Lusikoi kaalisalaatti patenttipurkkiin ja säilytä jääkaapissa. Salaatti säilyy hyvänä vähintään 5 vuorokautta.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme