Reseptit

Vegaaninen marjapiirakka

Vegaaninen marjapiirakka sisältää mehevän rahkatäytteen ja ronskisti marjoja. Piirakka on myös gluteeniton, joten se sopii ihan jokaiselle.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
PIA INBERG

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

12

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja

  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 3/4 dl sokeria
  • 1/4 tl suolaa
  • 100 g vegaanista margariinia (esim. Sininen Keiju)

Täyte

  • 3 dl maustamatonta soijajogurttia
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl vadelmia
  • 1 dl karhunvatukkaa
  • 1 dl punaherukkaa

Valmistusohje

Vegaaninen marjapiirakka tehdään helposti näin:

1. Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, jauhoseos, sokeri ja suola. Lisää rasva ja nypi tasaiseksi taikinaksi.

2. Aseta irtopohjavuoan (halkaisija 22 cm) pohjan ja reunojen väliin leivinpaperia. Painele taikinaa vuoan pohjalle ja reunoille.

3. Sekoita kulhossa soijajogurtti, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada vuokaan. Lisää täytteelle marjat. 

4. Kypsennä piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua, niin täyte hyytyy leikat- tavaksi. Irrota piiras vuoasta ja nosta tarjoilulautaselle. Siivilöi päälle halutessasi tomusokeria. Parhaimmalta vegaaninen marjapiirakka maistuu kypsentämistä seuraavana päivänä. Tarjoa piirakka esimerkiksi mansikkafrosén kanssa.

Ohje on julkaistu Anna-lehdessä 29/2024.

vegaaninen marjapiirakka
Vegaaninen marjapiirakka sisältää mehevän rahkatäytteen.

Lue lisää Kotiliesi.fi: Vegaaninen omenapiirakka

X