![](https://anna.fi/awpo/img/2023/12/yon_yli_naanleivat.jpg?s=cc7b9a0e2bed58afc1e26dfb3b3be8ae&fit=crop)
Yön yli -naanleipä
Yön yli -naanleipä on helppo tehdä ja maku hurmaa. Hidas kohotus tekee rakenteesta sitkeän pehmeän. Parhaimmat naanleivät paistuvat tulikuumalla ja kuivalla valurautapannulla. Pannuun ei lisätä rasvaa, vaan leivät viimeistellään paistettuina sulatetulla voilla.
Ainekset
Yön yli -naanleipä
- 2 dl vettä
- 1 rkl sokeria
- 1 tl kuivahiivaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 dl maustamatonta jogurttia, rasvaa 6–10 %
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 1/2 tl suolaa
- n. 8 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
- 50 g sulatettua voita
Valmistusohje
1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Mittaa veteen sokeri, 1 dl vehnäjauhoja ja kuivahiiva. Anna tekeytyä 15 minuuttia. Sekoita joukkoon jogurtti, ruokasooda, suola ja loput vehnäjauhot. Nosta taikinakulho peitettynä jääkaappiin noin 8 tunniksi.
2. Jaa taikina 8 osaan. Muotoile käsin pitkulaisiksi leiviksi. Paista leipiä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 leipää kerrallaan pannun koosta riippuen pari minuuttia molemmin puolin. Sivele kypsille leiville sulatettua voita.
Lue myös: Chapati-leipä
Lue myös Kotiliesi.fi: Intialainen naanleipä
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous