Reseptit

Yön yli -naanleipä

Yön yli -naanleipä on helppo tehdä ja maku hurmaa. Hidas kohotus tekee rakenteesta sitkeän pehmeän. Parhaimmat naanleivät paistuvat tulikuumalla ja kuivalla valurautapannulla. Pannuun ei lisätä rasvaa, vaan leivät viimeistellään paistettuina sulatetulla voilla.

Teksti:
SUVI RÛSTER
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Yön yli -naanleipä

  • 2 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kuivahiivaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl maustamatonta jogurttia, rasvaa 6–10 %
  • 1 tl ruokasoodaa
  • 1 1/2 tl suolaa
  • n. 8 dl vehnäjauhoja

Voiteluun

  • 50 g sulatettua voita

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Mittaa veteen sokeri, 1 dl vehnäjauhoja ja kuivahiiva. Anna tekeytyä 15 minuuttia. Sekoita joukkoon jogurtti, ruokasooda, suola ja loput vehnäjauhot. Nosta taikinakulho peitettynä jääkaappiin noin 8 tunniksi.

2. Jaa taikina 8 osaan. Muotoile käsin pitkulaisiksi leiviksi. Paista leipiä kuumalla kuivalla pannulla 1–2 leipää kerrallaan pannun koosta riippuen pari minuuttia molemmin puolin. Sivele kypsille leiville sulatettua voita.

Lue myös: Chapati-leipä

Lue myös Kotiliesi.fi: Intialainen naanleipä

X