
Chapati-leipä
Jogurtti antaa nopeasti valmistuvaan chapati-leipään mehevyyttä. Tarjoa leivät osana intialaista ateriaa.
Delhi kana vie makumatkalle Intian aurinkoon.
Ainekset
Chapati-leipä
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1/2 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl hienoamerisuolaa
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 rkl vettä
Lisäksi:
- 25 g sulatettua voita
Valmistusohje
1. Mittaa kaikki taikinan ainekset monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Voit myös sekoittaa taikinan käsin nyppimällä. Jaa taikina 8 tai 10 pieneen palaan.
2. Pyörittele palat palloiksi ja kauli jauhotetulla pöydällä palloista ohuita pyöreitä leipäsiä.
3. Paista leipiä yksitellen kuumalla valurautapannulla. Käännä, kun leipä alkaa kuplia. Paista toiselta puolelta vain hetki, kunnes leipä ”pullahtaa”.
4. Paista kaikki leivät samaan tapaan ja sivele pintoihin sulatettua voita.
Tarjoa chapati-leivät esimerkiksi Delhin kanan kera.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous