Reseptit

Chapati-leipä

8.10.2018 Teksti: Katri Schröder Kuvat: Kristiina Kurronen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Jogurtti antaa nopeasti valmistuvaan chapati-leipään mehevyyttä. Tarjoa leivät osana intialaista ateriaa.

Ainekset

Chapati-leipä

4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl hienoamerisuolaa
2 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl vettä

Lisäksi:

25 g sulatettua voita

Valmistusohje

1. Mittaa kaikki taikinan ainekset monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Voit myös sekoittaa taikinan käsin nyppimällä. Jaa taikina 8 tai 10 pieneen palaan.

2. Pyörittele palat palloiksi ja kauli jauhotetulla pöydällä palloista ohuita pyöreitä leipäsiä.

3. Paista leipiä yksitellen kuumalla valurautapannulla. Käännä, kun leipä alkaa kuplia. Paista toiselta puolelta vain hetki, kunnes leipä ”pullahtaa”.

4. Paista kaikki leivät samaan tapaan ja sivele pintoihin sulatettua voita.

Tarjoa chapati-leivät esimerkiksi Delhin kanan kera.

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *