Reseptit

Chapati-leipä

Jogurtti antaa nopeasti valmistuvaan chapati-leipään mehevyyttä. Tarjoa leivät osana intialaista ateriaa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Delhi kana vie makumatkalle Intian aurinkoon.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Chapati-leipä

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl hienoamerisuolaa
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 2 rkl vettä

Lisäksi:

  • 25 g sulatettua voita

Valmistusohje

1. Mittaa kaikki taikinan ainekset monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä. Sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Voit myös sekoittaa taikinan käsin nyppimällä. Jaa taikina 8 tai 10 pieneen palaan.

2. Pyörittele palat palloiksi ja kauli jauhotetulla pöydällä palloista ohuita pyöreitä leipäsiä.

3. Paista leipiä yksitellen kuumalla valurautapannulla. Käännä, kun leipä alkaa kuplia. Paista toiselta puolelta vain hetki, kunnes leipä ”pullahtaa”.

4. Paista kaikki leivät samaan tapaan ja sivele pintoihin sulatettua voita.

Tarjoa chapati-leivät esimerkiksi Delhin kanan kera.

X