Reseptit

Delhin kanaa

Delhin kanan sielu ovat mausteet. Kunnon intialainen kotikokkaaja jauhaa mausteet itse. Lämpimän mausteisen ruoan kanssa nautitaan raitakastiketta ja naanleipää.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Kristiina Kurronen / Otavamedia

Delhi kana vie makumatkalle Intian aurinkoon.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Delhin kanaa:

  • noin 700 g broilerin rintafileetä
  • 25 g voita
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 1/2 tl suolaa
  • 500 g paseerattua tomaattisosetta
  • 3 dl turkkilaista jogurttia

Mausteseos:

  • 1 rkl korianterinsiemeniä
  • 1 rkl juustokuminansiemeniä
  • 1 1/2 tl sinapinsiemeniä
  • 1/2 tl kardemummansiemeniä
  • 2 tl kurkumaa
  • 2 tl sokeria
  • 1/2 tl kanelia
  • puolikas punainen chili
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 1/2 rkl raastettua inkivääriä

Valmistusohje

1. Sekoita ensin mausteseos. Murskaa siemenet morttelissa. Sekoita joukkoon muut kuivat mausteet. Hienonna veitsellä chili, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Sekoita ainekset kuivien mausteiden kanssa tahnaksi.

2. Leikkaa broilerifileet reiluiksi kuutioiksi. Paahda broilereita kasarin pohjalla voi-öljyseoksessa. Mausta fileet suolalla ja lisää joukkoon maustetahna. Sekoita ainekset huolellisesti. Lisää joukkoon tomaattisose ja jogurtti. Anna kastikkeen muhia kannen alla 10 minuuttia.

3. Tarjoile kastike kasvisriisin, naan- tai chapati-leivän ja raikkaan raita-jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkki! Helppo raita-kastike syntyy sekoittamalla jogurtin sekaan raastettua kurkkua, juustokuminaa ja suolaa.

X