
Yrteillä maustettu hirven paahtopaisti
Punertavaksi kypsentyvä hirven tai peuran paahtopaisti vaatii sisälämmökseen 70 astetta. Leikkaa liha vasta jäähtyneenä. Tarjoa hirven paahtopaistin lisukkeina maa-artisokkamuhennosta ja herukkahyytelöä.
Ainekset
- 1 hirvenvasan tai peuran paahtopaisti, n. 700 g
- ½ tl karkeaa suolaa
- 1 tl mustapippuria rouheena
- 1 rkl männyn, kuusen tai pinjan siemeniä
- 1 oksa oreganoa
- 1 oksa rosmariinia ja katajaa
- 8 katajanmarjaa
Piparjuurimajoneesi
- 2 dl valmista majoneesia
- 1 tl piparjuuriraastetta
- 1 tl hunajaa
Lisänä
- Maa-artisokkamuhennosta
- herukkahyytelöä
Valmistusohje
Hirven paahtopaisti tehdään näin:
1. Kytke uuni 180 asteeseen. Aseta huoneenlämpöinen paisti kuivaksi taputeltuna uunivuokaan katajanoksien päälle. Ripota pinnalle yrtit ja katajanmarjat. Varusta paisti paistomittarilla.
2. Nosta vuoka uuniritilän päälle ja kypsennä uunissa kunnes paistomittari näyttää 70 astetta (liha on vielä reilusti punertavaa). Ota uunista ja anna seistä 15 minuuttia esimerkiksi foliokuvun alla.
3. Mausta valmis majoneesi piparjuuriraasteella ja hunajalla.
4. Leikkaa vetäytynyt hirven paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoa hirven paahtopaisti haaleana tai täysin kylmänä.
Maa-artisokkamuhennos
Keitä pestyt maa-artisokat kuorineen kypsiksi, kuori ja puserra soseeksi. Mausta sose suolalla ja voilla sekä kevyesti muskottipähkinällä. Levitä sose laakealle vadille ja pirskota pinnalle öljyä. Varaa pöytään marjahyytelöä ja kauden etikkasäilykkeitä, esimerkiksi sieniä.
Vinkki: Voit tarjota paistia myös tanskalaisen voilevän tapaan leikkeleannoksena lisukkeineen. Maa-artisokkatahna toimii leivän levitteenä.
Katso myös:
Paahtopaistia pastramiliemessä, Ruoka.fi
Kolmen sipulin hirvipaisti, Ruoka.fi
Routapaisti, Kotiliesi.fi
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous