Reseptit

Paahtopaistia pastramiliemessä

Hirven- tai peuranpaisti saa makua pastramiliemestä.

Teksti:
Maarit Cederberg
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 pieni hirven- tai peuranpaisti
  • 50 g voita tai 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl karkeaa suolaa
  • 1 tl rouhittua valkopippuria

Pastramiliemi:

  • 1 dl variksenmarja- tai herukkamehua tai punaviiniä
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 3 dl vettä
  • 4 laakerinlehteä
  • 1 kpl porkkana kuutioituna
  • 1 kpl sipuli silputtuna
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl sokeria
  • 1 kpl timjamin oksa

Valmistusohje

  • Mausta huoneenlämmössä asettunut hirven- tai peruranpaisti suolalla ja pippurilla.
  • Kuumenna laakea pannu ja sulata siinä nokare voita pähkinäiseksi. Öljy saa kuumentua, muttei savuta. Paahda paisti nopeasti pannulla niin, että se saa hiukan väriä ja paistopinta ”lukitsee” nesteet paistopinnan alle.
  • Kytke uuni 100-asteiseksi ja aseta paisti uunipellille lihalämpömittarilla varustettuna. Kypsennä kunnes mittari näyttää 50 astetta.
  • Voit seurata kypsyyttä myös ilman mittaria tuikkaamalla lihan pintaan puikon tai terävän puukonkärjen. Kun lihaneste alkaa vaaleta, voit ottaa lihan uunista. Tässä vaiheessa liha on vielä reilusti sisältä punertavaa.
X