Paahtopaistia pastramiliemessä
Hirven- tai peuranpaisti saa makua pastramiliemestä.
Ainekset
- 1 pieni hirven- tai peuranpaisti
- 50 g voita tai 2 rkl oliiviöljyä
- 1 tl karkeaa suolaa
- 1 tl rouhittua valkopippuria
Pastramiliemi:
- 1 dl variksenmarja- tai herukkamehua tai punaviiniä
- 1 dl punaviinietikkaa
- 3 dl vettä
- 4 laakerinlehteä
- 1 kpl porkkana kuutioituna
- 1 kpl sipuli silputtuna
- 1 tl suolaa
- 3 rkl sokeria
- 1 kpl timjamin oksa
Valmistusohje
- Mausta huoneenlämmössä asettunut hirven- tai peruranpaisti suolalla ja pippurilla.
- Kuumenna laakea pannu ja sulata siinä nokare voita pähkinäiseksi. Öljy saa kuumentua, muttei savuta. Paahda paisti nopeasti pannulla niin, että se saa hiukan väriä ja paistopinta ”lukitsee” nesteet paistopinnan alle.
- Kytke uuni 100-asteiseksi ja aseta paisti uunipellille lihalämpömittarilla varustettuna. Kypsennä kunnes mittari näyttää 50 astetta.
- Voit seurata kypsyyttä myös ilman mittaria tuikkaamalla lihan pintaan puikon tai terävän puukonkärjen. Kun lihaneste alkaa vaaleta, voit ottaa lihan uunista. Tässä vaiheessa liha on vielä reilusti sisältä punertavaa.
Kommentit
Miten sitten liemi valmistetaan?
Kaikki sen varmaan tietää paitsi minä.
Kommentit
Miten sitten liemi valmistetaan?
Kaikki sen varmaan tietää paitsi minä.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous