Kiinankaali-makkarakeitto
Höystä valmis keitto hienonnetulla basilikalla tai persiljalla.
Ainekset
- 1/2 kiinankaalia
- 2 porkkanaa
- 2-3 perunaa
- 2-3 varrellista nippusipulia
- 100-150 g vihreitä papuja
- 1.5 l kasvis- tai lihalientä
- 250 g kevytlenkkimakkaraa (gluteenitonta ja laktoositonta)
- mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
- tuoretta basilikaa tai persiljaa
Valmistusohje
Huuhdo ja suikaloi kiinankaali. Kuori ja suikaloi porkkanat sekä perunat. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Hienonna sipulit. Huuhdo ja puhdista pavut. Leikkaa ne 2–3 osaan.
Kuumenna kasvis- tai lihaliemi kiehuvaksi. Lisää kaikki kasvikset ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä miedolla lämmöllä noin viisi minuuttia.
Kuori ja suikaloi lenkkimakkara. Paahda makkarasuikaleet ruskeiksi pinnoitetussa pannussa ilman rasvaa. Lisää suikaleet kattilaan ja mausta keitto maun ja tarpeen mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous