Reseptit

Kasviscannellonit

Koristele kasviscannellonit tuoreilla yrteillä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • ½ pkt (12 kpl) cannelloneja

täyte:

  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni purjosipuli
  • 2 porkkanaa
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • öljyä
  • 2 dl kasvislientä
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • tuoretta tai kuivattua basilikaa
  • tuoretta tai kuivattua oreganoa
  • 1 dl juustoraastetta

päälle:

  • 2 ½ dl maustettua ruokakermaa (italialainen tomaatti & ricotta)
  • 400 g tomaattimurskaa
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria
  • 1 dl juustoraastetta

pinnalle:

  • tuoreita yrttejä

Valmistusohje

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise ja huuhdo purjosipuli. Leikkaa purjosipulinpuolikkaat suikaleiksi. Kuori ja suikaloi tai kuutioi porkkanat. Huuhdo ja suikaloi tai kuutioi kesäkurpitsa.

Kuumenna tilkka öljyä kattilassa. Lisää kaikki kasvikset ja kuullota niitä koko ajan sekoittaen noin viisi minuuttia. Lisää kasvisliemi ja tomaattipyree. Mausta kastike maun mukaan mineraalisuolalla, mustapippurilla sekä yrteillä. Hauduta kastiketta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia.

Täytä cannellonit kasviskastikkeella ja levitä ne matalaan uunivuokaan.

Sekoita keskenään ruokakerma sekä tomaattimurska ja mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Kaada seos cannellonien päälle vuokaan. Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista cannelloneja 225 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia, kunnes pinta on kauniin värinen. Koristele tuoreilla yrteillä.

X