Reseptit

Kirjolohiwok

Tarjoa kirjolohiwok kypsennettyjen nuudelien kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 300 g marinoituja kirjolohisuikaleita
  • 1 limetin tai ½ sitruunan mehu
  • 1 rkl öljyä
  • 1 pussi wok-vihannessekoitusta
  • 2-4 dl kookosmaitoa
  • 1 tl sambal oelek -chilitahnaa
  • hienonnettua tuoretta korianteria, tilliä tai (thai)basilikaa

Valmistusohje

Kuumenna wok, lisää kirjolohisuikaleet ja ruskista ne omassa rasvassaan joka puolelta kauniin värisiksi. Mausta limetti- tai sitruunamehulla. Ota kirjolohisuikaleet varovasti wokista pois ja pane ne lautaselle tai kulhoon odottamaan.

Kuumenna öljy wokissa, lisää vihannekset ja paista niitä pari minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Lisää kookosmaito sekä sambal oelek ja kiehauta seos. Nosta kalapalat varovasti muiden aineiden joukkoon ja ripottele pinnalle hienonnettuja yrttejä. Tarjoa ohjeen mukaan kypsennettyjen nuudelien kanssa.

Vinkki:

Kirjolohiwokkiin voi käyttää kalalientä kookosmaidon sijaan.

X