Reseptit

Kookoskatkaravut

Kookoskatkaravut maistuvat riisinuudelien ja vihannesten kanssa.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • parin cm:n pala tuoretta inkivääriä
  • öljyä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2.5 dl kookoskermaa
  • 400 g katkarapuja
  • suolaa
  • limepippuria
  • hienonnettua thaibasilikaa

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Huuhdo ja halkaise chili, poista kanta sekä siemenet ja hienonna puolikkaat. Kuori ja raasta inkivääri.

2. Kuumenna öljy wokissa tai kattilassa. Lisää hienonnetut aineet ja paista niitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen.

3. Lisää soijakastike, kookoskerma sekä katkaravut ja kuumenna hyvin. Mausta maun mukaan suolalla, limepippurilla ja thaibasilikalla.

4. Tarjoa vihanneksilla höystettyjen riisinuudelien kanssa.

X