Reseptit

Kasvissyöjän kaalilaatikko

Kasvissyöjän kaalilaatikko maistuu puolukkasurvoksen kanssa.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1-1 1/2 kg kaalia
  • vettä, suolaa
  • 2 dl vehnäsuurimoita
  • 2 sipulia
  • 2 dl ruokakermaa
  • noin 6 dl kevytmaitoa
  • suolaa, meiramia

pinnalle:

  • siirappia, voinokareita

Valmistusohje

 

Silppua kaali ja keitä sitä vähän aikaa kokoon suolalla maustetussa vesitilkassa. Tuore, uusi kaali pehmenee nopeasti ja painuu kokoon.

Kaada kaalisilppu uunivuokaan ja ripottele väliin vehnäsuurimoita, hienoksi leikattua sipulia, suolaa ja meiramia. Lisää nesteeksi ruokakermaa ja sen verran maitoa, että se ulottuu kaalin pintaan. Valuta pinnalle siirappia ja ripottele muutama voinokare.

Kypsennä 175–200-asteisessa uunissa noin 1 1⁄2 tuntia, kunnes vehnäsuurimot kypsyvät ja imevät itseensä osan nesteestä. Tarjoa puolukkasurvoksen, puolukkachutneyn tai puutarhurin värikkäiden etikkavihannesten kanssa.

Ohje: Viini- ja puutarhatila Pihamaa, Asikkala

X