Glitz & Glam

Hiuksiinsa kyllästynyt

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

On taas tullut sen aika – hiukset kyllästyttävät!

glittereye2

Kävin läpi pitkän ja hiuksia kuluttavan prosessin, eli vaalennusprosessin. Vuonna 2014 tuli sellainen tunne, että pakko päästä kokeilemaan vaaleampaa väriä. Vaaleus ei syntynyt taikasauvaa heilauttamalla. Vuosien värjäystä mustalla, mustanruskealla ja lämpimillä ruskeilla piti purkaa pitkään.

grungemakeup2

Matkalla vaaleammaksi sain pakkomielteen niin trendikkäästä harmaasta. Siihen aikaan granny ei ollut kovin yleinen. Kesällä 2015 saavutin harmauden ja olin ikionnellinen. Harmaa tuntui kotoisalta ja olen viihtynyt siinä äärimmäisen hyvin.

smoky19

Vuosi sitte olin hyvin tummassa ja siniharmaassa hiuskuontalossa. Harmaata on ollut monessa sävyssä.

Urbandecayglitterrock5

Kokeilin minä kauan haaveilemiani ponihiuksiakin. Rakastin laventelisen lilaa sävyä, mutta kyllästyin siihen aika pian. Olinko pari kuukautta ponihiuksinen, kunnes palasin takaisin harmaaseen, mutta sen jälkeen olen pysytellyt aika vaaleassa ja neutraalissa harmaassa.

isadorafall20161

Nyt on tullut totaalinen kyllästyminen. Harmaa ei enää tunnu kiehtovalta ja olen vaan kyllästynyt. Pitkään nämä tunteet ovat pyörineet mielessä, mutta en ole tienyt mitä harmaan tilalle? Mistä tykkäisin, mitä haluaisin?

Näin tämän videon tukkaguru Guy Tangin Instagram-tilillä ja rakastuin!

En halua täysin luopua metallisuudesta sävyssä, mutta en halua olla harmaa. Mauve, eli malva on nyt se jota himoitsen. Luonnollisempaa, pehmeämpää ja lämpimämpää, mutta kuitenkin vaaleaa ja viileää vivahdetta.

Tässä sävyssä on nyt jotain särmää ja minua kiehtovaa – metallinen malva.

syyslook2

Mutta muutoksen ideointi ei jää tähän. Pelkkä väri ei tällä kertaa riitä. Haluan muutakin!

purplelash4

Hiukseni ovat kaameassa kunnossa. Vaalennus on ollut niitä rasittava kokemus. Hiukseni ovat katkeilleet jo pitkään. Pitkissä hiuksissa hyvin tyypillistä. Aikansa ne kestää, mutta sitten alkaa se katkeilu. En enää jaksa ohuelta näyttävää latvaa, en vaan jaksa! Minulla on ollut paksut hiukset vielä vuosi sitten. Nyt ne ovat surkeat. Katkeilua on tapahtunut enemmän minun oikealla puolella. Nyt olisi aika leikkauttaa kunnolla ja odottaa, että saan kasvatettua pois ne kaikista kärsineimmät hiukset, jotka eivät kestä pitkinä ja katkeilevat.

oranssirajaus4

Ihan näin lyhyeksi en pysty. (kuvassa kampaukseni feikkasi hiuksia lyhyiksi) Kaikki pitkähiuksiset ymmärtävät, jos sanon, että minun identtiteettini on pitkähiuksinen. Olen muutaman kerran elämässäni repäissyt lyhyeksi, eikä koskaan ole ollut kotoisa olo. Olen aina palannut pitkään. Minä niin tiedän, että kuulostan höhlältä lyhythiuksisten korvaan. 😀  Se on vaan hiusta ja kasvava luonnonvara. Mutta te identiteetiltään pitkähiuksiset varmasti niin tiedätte mistä puhun.

Repost from @emilythemermaid from the smoky tone we did over a week ago without her weave!

A photo posted by Guy Tang® (@guy_tang) on

Mutta jotain tällaista pituutta olen ajatellut. Loivasti kiharrettunakin puolipitkäksi luokiteltava.

Tällainen mitta tuntuu jo aika hurjalle, mutta katsotaan! Jotain tuollaista long bob -mittaa olen ajatellut. Ehkä aavistuksen A-linjaisesti leikattuna… kait?

puolipitkathiukset

Viimeksi minulla oli long bob, eli ylikasvanut polkka (tämä oli aika pitkäkin sellainen) syksyllä 2013. Leikkautin reilut 20 senttiä pois. Sittenhän seurasitte minun kasvatusprojektiani, joka ei vissiin koskaan päässyt tavoitteeseen. Nooh, oli minulla viime talvena niin pitkät, että olin tyytyväinen, mutta sitten keväällä alkoi hiusten pahempi katkeilu.

Tällaisia haaveita ja suunnitelmia. Mitä mieltä olette? Tsemppaatteko kokeilemaan? Täytyy linkata tämä postaus kampaajallenikin. Ajan jo varasin! Menen hovikampaajalleni, eli Helille 28.11. heti koulun jälkeen. Sitten nähdään, että mitä hän sanoo toiveisiini? 😀 Se voi meinaan olla, että hän ehdottaa jotain ihan muuta ja poistunkin kampaamosta aivan erilaisissa hiuksissa, kun olin etukäteen suunnitellut.

Seuraa minua Facebookissa, Instagramissa, Bloglovin´ssa, sekä Youtubessa

X