Haluan kirjoittaa teille lukijoilleni pienen varoituksen…

Bongasin Arjen sankaritar -blogista postauksen, joka on kanssa varoittava ja haluan jakaa tätä samaa sanaa.

got2b Play It Straight on kaupoissa myytävä hiustensuoristaja, eli tuote, joka tekee kiharoista suorat. Hiukset pysyvät suorina noin 10 pesua.

Paketissa on mukana seerumi ja sealing cream (voide). Ensin pestään hiukset, sen jälkeen hiukset jaetaan osiin, eli ositetaan. ”Seerumi” levitetään hiuksiin ja kammataan. Annetaan vaikuttaa. Aine huuhdellaan pois, mutta ei pestä shampoolla. Tämän jälkeen taas ositetaan hiukset ja levitetään sealing cream kaikkialle tasaisesti. Taas kammataan ja annetaan vaikuttaa. Huuhdellaan pois ja levitetään hoitoaine. Hiukset föönataan suoriksi tai käytetään suoristusrautaa. Hiuksista luvataan sileät ja suorat.

Tästä pääsette katsomaan tuotteen mainospätkän siitä miten tuotetta käytetään.

No mitä luulette ko. aineen olevan? Hoitavaa seerumia, jolla saa luonnonkiharan suoraksi ja samalla hiukset saavat erityistä hoitoa? Kuulostaako nyt HIEMAN liian hyvältä ollakseen totta? Jos joku kuulostaa liian hyvältä ollakseen totta, niin yleensä silloin se ei ole totta. 😉

En löytänyt tuotteen INCI-listaa, mutta se mitä olen ehtinyt oppia opiskellessani parturi-kampaajaksi ja mitä oma maalaisjärkenikin sanoo, niin kyseessä on suoristuspermanentti. Eli ei mikään hoitava seerumi, vaan samaa tai saman tyyppista ainetta, kuin permanenttiaine ja kiinnitysaine. Jokainenhan tietää, että permanentti ei ole hiuksia hoitavaa, vaan päinvastoin.

Kiinnostuin googlettamaan lisää tätä ihmeainetta, jossa seerumi muka suoristaa hiukset… löysinpä sitten blogin, jossa on kuvia siitä mitä itse pelkäsinkin tämän aineen aiheuttavan… Käykää ihmeessä katsomassa, kun kaikki ei menekään kuin Strömsössa.

Tukka pilalla?

Tuohonhan ei oikeastaan auta muu, kuin sakset. 🙁 Noh, hiukset saattaa saada pysymään ”kasassa” hyvillä hoitotuotteilla, mutta vahinkoa ei hiuksista saa pois kuin leikkaamalla.

Jättäisikö kuluttajat paketin helpommin kaupanhylle, jos tietäisivät, että kyseessä ei ole mikään hoitava seerumi, vaan permisaine, tai ainakin hyvin vastaavanlailla toimiva? Minusta got2b (eli Schwarzkopf) markkinoi hyvin moraalittomalla ja harhaanjohtavalla tavalla tuotettaan. Kyseessä on kemiallinen käsittely hiuksille, joka ei mainoksissa selviä kuluttajille tarpeeksi selkeästi.

Kiinnittikö kukaan muu huomiota siihen, että miksi ihmeessä hoitavaa seerumia ja voidetta pitää levittää hiuksiin kumihanskat käsissä? Hiusalan ammattilaiset ja kotipermanentteja tehneet saattoivat huomata myös, että kaikkien käytettävien välineiden pitää olla muovisia. Miksiköhän? Permisaine ja metalli tosiaan reagoivat keskenään. 😉 Eli todellisuudessa kyseessä on permanenttiaine ja kiinnitysaine. Niin ja mainoksessa mainitaan hajusta… hyrrr… permisaine haisee hirveälle, joten moni kyllä tunnistaa se ”tuoksun”.

Ammattilaisethan tekevät hiusten suoristuksia, mutta erona tosiaan on se, että parturi-kampaaja on oikeasti kouluttautunut ja opiskellut alaansa. Ammattilainen näkee asiakkaan hiuksista, että millä tuotteilla hän lähtee suoristusta tekemään ja saattaapa käydä jopa niinkin, että ammattilainen kieltäytyy tekemästä suoristusta, jos hän tietää, että hiukset voivat mennä pilalle siitä. Hän myöskin tietää tarkkailemalla hiusten tilannetta, että milloin on aika huuhdella jne. 

Loppuun haluan vain todeta, että miettikää kaksi kertaa ennen, kun ostatte tämän tuotteen ja kokeilette. Jos haluat välttämättä kokeilla, niin testaa ensin pieneen osaan hiuksia ja katso miten hiustesi käy. Älkää vetäskö ilman testiä koko päähän, ettei käy, kuten missbudgetbeautylle. Erityisen huolissani olen heidän hiuksistaan, joissa on jo vaalennuksia. Sitä en kuitenkaan voi väittää etteikö tuote toimisi monilla ja suoristaisi hiuksia hetkellisesti, kuitenkaan pahaa vauriota aiheuttamatta, mutta varauksella suhtaudun aineeseen. En itse lähtisi kokeilemaan suoristamista omalle takaraivolleni, missä on luonnontaipuisuutta. Hius on takaraivoltani jo muutenkin hieman aukinaista ja käytän pörröisyyden estämiseen todella silottavia silikonisia hiustenhoitotuotteita.

Harvoin lähden tälläiselle paasauslinjalle missään asiassa, mutta nyt kyllä sieppasi harhauttava mainnonta! 😀

Nyt kuulutan, että löytyykö sieltä näyttöjen takaa ketään joka olisi kokeillut tätä suoristajaa? Kertokaa ihmeessä miten kävi?

X