Glitz & Glam

OPI Stay the Night (Liquid Sand)

Teksti:
Minna / Glitz & Glam

Tällä hetkellä on kovasti muodissa manikyyrit joissa on tekstuuria. Ciaté brändäsi jo kauan kynsiharrastelijoiden keskuudessa olleen koristelutavan, kuten kaviaarilakkaus (Caviar Manicure) ja mielenkiintoisen samettimanikyyrin (Velvet Manicure). Nahkajäljitelmämanikyyri (Leather Effect) ilmestyi Nails Inciltä. OPI toi markkinoille uuden idean tekstuuribuumiin. Liquid Sand, eli hiekkalakka. Liquid Sand on yksinkertaisin tapa luoda kynsille tekstuurimanikyyrin, sillä manikyyri tehdään vain lakkaamalla kynnet ja that’s it! Ei mitään ripoteltavaa, ei mitään asettelua, ei sotkua ja ei mitään pomppivia pienen pieniä helmiä, joita yrität tunkea takaisin pulloon/purkkiin.

Liquid Sand -kynsilakkoja on neljä sävyä ja ne löytyvät laulaja Mariah Carey -kokoelmasta. Kuvan neljä Liquid Sand lakkaa tulee teille lukijoille arvottavaksi, mutta siitä myöhemmin. 😉 Itselleni ostin kaksi täysikokoista sävyä ja tänään esittelyssä tumma Stay the Night.

Liquid Sand -kynsilakkoja lakataan tarvittava määrä kerroksia. Stay the Night -lakkaa minulla on kaksi kerrosta, mutta nyt lähikuvia zoomailemalla huomasin, että kerroksia olisi voinut olla kolme. Lakkausvaiheessa Liquid Sand -lakat ovat kiiltäviä ja sileitä, mutta kuivuessaan muuttuvat hieman mattamaisiksi ja rosopintaisiksi. Liquid Sand -lakka ei ole kuitenkaan aivan täysin matta, vaan siinä näkyy myös hieman nahkamaisen pinnan omaista kiiltoa. Epätasainen pinta heijastaa valoa heikommin, kuin tasainen pinta, joten tästä syystä Liquid Sand ei kiillä, kuten tavalliset kynsilakat.

Stay the Night kuivuu todella nopeasti, joten tämä on nopea tapa tehdä tekstuurimanikyyri ja lakata kynnet.

Lopputulos on aika erikoinen ja minulla se vaati hieman sulattelua, että totuin jotenkin niin erilaiseen lakkaukseen. Pinta on kuin hiekkapaperia, mutta ei kuitenkaan niin karheaa, että sillä voisi aiheuttaa mitään vahinkoa itselleen tai millekään materiaalille. Stay the Night on pohjaväriltään tumma, lähes musta ja sen seassa on paljon fuksian sävyisiä, pieniä glittereitä. Aikani katseltua kynsiäni aloin pitämään tästä hieman erilaisesta manikyyristä. Se on aika kiva ja täysin uudenlainen.

Glitterit kimaltelevat kauniisti lakkauksesta.

Olin saavinani mahtavan idean. Halusin tehdä ”hiekkalakkaukseeni” leimaukset efektimäisesti, eli leimata kirkasta päällyslakkaa käyttämällä. Mielessäni kuvittelin, että leimaus näkyisi hauskasti kiiltävänä mattamaiselta pohjalta, mutta valitettavasti en saanut ideaani onnistumaan. Käytin leimaamiseen Konadin paksua Top Coat -lakkaa, mutta paksusta koostumuksestaan huolimatta leimaus ei toiminut Liquid Sand -lakkauksen päällä.

Miten Liquid Sand -lakka muuttuu, kun päälle laittaa päällyslakan tai pikakuivattajan?

Tässä olen käyttänyt yhden kerroksen pikakuivattajaa. Pinta saa kiiltoa ja se tasoittuu hieman. Pikakuivattaja ei tee tarpeeksi paksua kerrosta yhdellä kerroksella, jotta kynnenpinnasta tulisi tasainen.

Levitin vielä toisen kerroksen pikakuivattajaa, jonka jälkeen kynnenpinta oli jo huomattavast tasaisempi ja glitterit tulivat kimalteisimpina esiin.

Suosittelen käyttämään päällyslakkana esim. Konadin Top Coat -lakkaa ja pikakuivattajaa (tarvittavan monta kerrosta), jos haluaa saada Liquid Sand -lakkauksesta tavallisen kynsilakan omaisen pinnan. Liquid Sand -lakoilla ja päällyslakalla voi tehdä jännittäviä efektejä lakkaukseen. Samalla tavalla, kuin matta- ja kiiltävälakka yhdistelmillä. Päällyslakkaa voi käyttää Liquid Sand -lakkauksen kärkiosiin, jolloin kynsillä on erikoinen ja jännittävä vaihtelevuus kiillon ja pinnan muuttumisen vuoksi.

Loppuun kysymys, Liquid Sand, HOT or NOT?

X