Havaintoja parisuhteesta

Meillä on kansan mandaatti

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Me toimimme kansan mandaatilla, jonka kansa on meille viime eduskuntavaaleissa antanut. Tätä sanomaa kuulee hallituksen sisältä tuon tuosta. Kansa on siis heidän mielestään antanut hallitukselle luvan kaikelle mitä hallitus nyt tekee. Joten pulinat pois ja sitä rataa.

Mennään hetkeksi aikaan ennen eduskuntavaaleja. Mitä hallituspuolueet kansalle lupasi? Mitä mandaattia kansalta pyydettiin? Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra tähdensi vielä muutama päivä ennen ennakkoäänestystä, että pienituloisilta ei leikata. Sosiaalituista ei leikata. Työntekijöiden oikeuksiin ei puututa. Bensankin luvattiin antaa euron litrahinnalla.

Kokoomus uhoili, että velan ottamisen aika on nyt ohitse. Nyt on aika siivota edellisen vastuuttomaan hallituksen sotkuja. Yksi heistä isoon ääneen toitotteli, että vihdoin aikuiset pääsevät tekemään päätöksiä. Perustuvasta ja koulutuksesta ei silti leikattaisi.

RKP:n suunnalta todettiin useita kertoja, että he eivät lähde hallitukseen tekemään perussuomalaista politiikkaa. Emme missään nimessä lähde. Emme lähde. Emme. Kristillisdemokraatit, niin, ehkä he ovat luvanneet pitää kristillisistä arvoista kiinni. Tiedättekö niistä, joissa ollaan heikomman puolella. Arvoista joita puolueella ei koskaan ole ollutkaan.

Tätä siis luvattiin kansalle. Saatiin hallitus, joka leikkaa pienituloisilta, heikentää työntekijöiden oikeuksia, ottaa lisää velkaa, tekee perussuomalaista politiikkaa ja huutaa tälle kaikelle oikeutuksenaan kansan antamaa mandaattia. Kyselyn mukaan suurempi osa kansaa ei hyväksi hallituksen toimia, mutta hei, kansan mandaatti on kansan mandaatti, vaikka se onkin valheilla ansaittu.

Pitää kuitenkin muistaa, että kaljaa saa pari senttiä halvemmalla ja kännin nopeammin kahdeksan prosentin pulloilla.

X