Havaintoja parisuhteesta

Ole lempeä parisuhteellesi, kymmenen kohdan lista

Teksti: Havaintoja parisuhteesta

 

  1. Puhu parisuhteellesi lempeästi. Elämme vuoden pimeintä aikaa. Parisuhde ei kestä ankaria sanoja, vaan menee niistä rikki. Lempeistä sanoista parisuhde käy kuumana. Se suorastaan kehrää niitä kuultuaan.
  2. Puhu parisuhteestasi lempeästi. Tuntuu kummalliselta kuulla sivusta, kun parisuhteen toista osapuolta parjataan rankoillakin ilmaisuilla. Toisen osapuolen poissa ollessa. Kummalliselta siksi, että siinähän tulee parjatuksi itselle äärimmäisen tärkeää ihmistä. Ihmistä, jonka on itse elämäänsä valinnut ja ottanut.
  3. Ole parisuhteellesi armollinen. Sinun kanssasi parisuhteessa on toinen ihminen. Ihmisellä on ominaisuus, joka saa tekemään elämässä virheitä. Sitten on olemassa heitä, jotka eivät salli puolisolleen eikä samalla itselleen mitään virheitä. Varsinkaan parisuhteeseen liittyen. Sitä tulee pyytäneeksi mahdotonta. Sellaista, jotka kukaan ei voi saavuttaa. Hyväksy virhe puolisossasi ja itsessäsi. Sen jälkeen parisuhteellakin on helpompi hengittää.
  4. Anna parisuhteellesi aikaa. Jos jalkapallo-ottelun alkaessa kukaan ei alkaisi palaamaan, niin se ei olisi ottelu. Parisuhde, jossa parisuhteessa eivät tee mitään parisuhteeseen liittyvää, ei ole parisuhde, vaan tapa olla yhdessä. Tavasta tulee tottumus ja tottumuksesta tapa. Parisuhde on vain nimenä Facebookin elämäntilanne statuksessa. Ota parisuhde esille ja leiki sillä.
  5. Kosketa parisuhdettasi lempeästi. Parisuhteesi kaipaa sinun silitystäsi. Se on kuin syliin haluava koira, jonka turkki kaipaa jokaista sormeasi. Se on kuin lapsi, joka haluaa nousta turvalliseen ja välittävään syliin. Se on kuin kirja, joka jää kesken, jos sen sivuja ei tule kääntäneeksi.
  6. Ota parisuhteesi mukaan, minne ikinä menetkin. Parisuhde voi olla mukanasi esimerkiksi taskussa. Ei sen aina tarvitse olla näkyvillä ja kaikkein isoimmalla paikalla. Elämässä on muutakin. Mutta sitten kun elämässäsi on muutakin, niin älä kokonaan unohda parisuhdettasi. Parisuhteellesi tulee yksinäinen olo ja se hakee huomioiduksi tulemisen puutteeseensa korvikkeita. Se ei tarvitse paljoa pitää parisuhdetta esillä silloinkin, kun ympärillä on kaikkea muuta. Yksi kaunis viesti tai kosketus. Niin helppoa se oikeasti olisi.
  7. Kohtele parisuhdettasi hyvin. Parisuhteesi on ansainnut sen. Koko elämäänsä ei parisuhteen varaan pidä laittaa, koska se asettaa parisuhteelle aivan liikaa odotuksia ja vaatimuksia, mutta tärkeälle jalustalle silti. Parisuhde on sinun iso saavutuksesi ja aarre. Sitä pitää kohdella ja käsitellä hyvin ja hellävaraisesti.
  8. Päästä parisuhteesi villisti irti. Parisuhteesi kaipaa välillä kunnon tuuletusta ja railakasta menoa. Antakaa parisuhteenne palaa intohimojen ja riettauksien tulessa. Siitä ei joudu helvettiin, vaan pääsee taivaaseen. Parisuhde saa voimaa hetkellisistä värikkäistä ilotulituksista ja niiden avulla se jaksaa vuoden pimeimmätkin arkipäivät.
  9. Ole parisuhteellesi rehellinen. Miksi et olisi? Parisuhde ei mene rikki rehellisyydestä, mutta epärehellisyydestä se saattaa mennäkin. Rehellisyyteen kuuluu sekin, että uskaltaa sanoa vaikeistakin asioista. Rehellisyyteen kuuluu myös se, että tunnustaa itselle, että onkin ehkä aika päästää parisuhteesta kokonaan irti. Epärehellistä on rakentaa kulissi. Näytellä jossain roolissa. Elää toisten toiveiden mukaisesti. Uskotella itselle ja toiselle, että tässä on hyvä. Itselle epärehellinen saattaa löytää itsensä vieraasta vuoteesta. Olemalla rehellinen ei tule satuttaneeksi parisuhdetta, itseään eikä toisia.
  10.  Käperry parisuhteen kainaloon sohvalla ja mene sen kanssa nukkumaan. Kokeile. Eletään vuoden pimeintä aikaa. Voi olla, että rakkaus antaa valoa.

Lue myös

X