Itsetuntemus

Intuitiivinen kirjoittaminen auttaa löytämään sisäisen viisautesi – 10 vinkkiä, joilla pääset alkuun

Intuitiivinen kirjoittaminen voi auttaa purkamaan sisälle patoutuneita tunteita ja ajatuksia ja avaa hoivaavan portin sisäisen viisautesi lähteille.
Teksti: Miia Siistonen Kuvat: iStock

Millaiset ajatukset ja tunteet haluavat purkautua sisältäsi? Millaisten tilanteiden ja päätösten äärellä olet? Missä olet elämässäsi menossa? Muun muassa näihin kysymyksiin saatat löytää vastauksen intuitiivisen kirjoittamisen avulla.

”Intuitiivinen kirjoittaminen auttaa jäsentämään asioita mielessäsi. Alat ymmärtää tapahtumien merkityksiä ja niiden välisiä yhteyksiä. Kun alkaa purkaa sisäistä kuormaansa, olo kevenee”, henkisen hyvinvoinnin valmentaja Katri Syvärinen toteaa kirjassaan Löydä elämän taika – Inspiraatiota sisäiselle matkalle.

Näin aloitat intuatiivisen kirjoittamisen:

1. Luo näköisesi tila, jossa saat keskittyä rauhassa.

2. Valitse teema, josta lähdet liikkeelle. Sulje silmäsi ja hengitä syvään, ole läsnä kehossasi. Sen jälkeen voit alkaa kirjoittaa.

3. Kirjoita pysähtymättä. Unohda kielioppi, jäsentely ja lauserakenteet. Anna tekstin tulla.

4. Valitse inspiraatioksi kysymys, ja anna sen viedä. Vastausten sijaan voi nousta esiin uusia kysymyksiä. Luota siihen, että kaikki, mikä tapahtuu, on oikein.

5. Ole rehellinen. Kirjoitat vain itsellesi. Pidä huoli, että kukaan ei pääse käsiksi kirjaasi, jotta voit paljastaa paperille kaiken.

6. Älä yritä kuulostaa kauniin draamaelokuvan kertojalta. Sisältäsi voi nousta tunteita, joita et hyväksy. Kun uskallat tarttua siihen, mikä hämmentää tai satuttaa, kirjoittaminen voi muuttua hoitavaksi.

7. Päästä irti odotuksista. Ota utelias ja avoin asenne itseäsi ja tehtäviä kohtaan.

8. Suhtaudu tekstiin hyväksyvästi. Sen laadulla ja muodolla ei ole merkitystä. Olennaista on se, mitä mielessäsi tapahtuu kirjoittamisen aikana.

9. Entä jos eksyy aiheesta? Tällä tiellä et voi eksyä. Huomaa, mihin aiheisiin palaat toistuvasti.

10. Käy läpi tärkeimmät asiat, jotka kirjoittamisen aikana oivalsit. Voit tiivistää ne ranskalaisilla viivoilla tekstin perään. Kiitä sisäistä viisauttasi kaikesta siitä, minkä se tänään toi tietoisuuteesi.

Lisää aiheesta kirjassa Katri Syvärinen: Löydä elämän taika – Inspiraatiota sisäiselle matkalle (Otava)

X