Seksielämä

Erikoisimmat tavat saada orgasmi ilman seksiä

Erikoiset asiat voivat aiheuttaa seksuaalista mielihyvää ja johtaa orgasmiin. Esimerkiksi tietyt lääkkeet tai porekylpy voivat saada ihmisen laukeamaan vahingossa. Jopa kuiskailun kuunteleminen voi saada vartalon kihelmöimään ihanasti.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
Istock

Joillekin esimerkiksi porekylpy saattaa aiheuttaa tahattoman laukeamisen.

Erikoiset asiat voivat aiheuttaa seksuaalista mielihyvää ja johtaa orgasmiin. Esimerkiksi tietyt lääkkeet tai porekylpy voivat saada ihmisen laukeamaan vahingossa. Jopa kuiskailun kuunteleminen voi saada vartalon kihelmöimään ihanasti.

Haukottelu voi laukaista orgasmin – niin oudolta kuin se kuulostaakin. Osa ihmisistä saa ihania väristyksiä kuunnellessaan kuiskailua tai katsellessaan hiusten leikkaamista.

Esimerkiksi nämä yllättävät asiat voivat laukaista orgasmin vahingossa.

Urheilu kiihottaa kuin seksi

Treeni voi tuntua yhtä hyvältä kuin seksi. Indianan yliopiston naisille tekemän tutkimuksen mukaan vatsalihasliikkeet, kiipeily, uinti, painonnosto ja jooga voivat aiheuttaa fyysistä kiihottumista ja orgasmin. Suurin osa vastaajista kertoi kiihottuvansa vahingossa, sillä he eivät ajatelleet seksiä treenatessaan.

Kiihottumisen arvellaan johtuvan siitä, että liikunta vilkastuttaa sukuelinten verenkiertoa. Tämä saa klitoriksen paisumaan, ja lopputuloksena voi olla orgasmi.

Urheilu kiihdyttää myös mielihyvähormonien tuotantoa. Vaikka treeni ei johtaisikaan orgasmiin, liikunnan tuottama raukea olo muistuttaa seksin jälkeistä euforiaa.

Orgasmin voi saada ajatuksen voimalla

Näyttelijä Barbara Carrellas alkoi pohtia aids-epidemian puhjettua 80-luvulla, voisiko seksiä harrastaa turvallisesti ajatuksen voimalla. Carrellas kehitti Thinking Off -tekniikan, jossa seksin ajatteleminen ja hengitysharjoitukset johtavat orgasmiin.

Ajatuksensa kannattaa siis pitää julkisilla paikoilla kurissa. Tuhmiin päiväuniin uppoutumisella voi olla yllättäviä seurauksia.

Kiihottumisoireyhtymä aiheuttaa sarjaorgasmeja

Jatkuva kiihottuneisuus on harvinainen, mutta tunnustettu tila. PGAD:ksi (persistent genital aroused disorder) kutsutussa oireyhtymässä mikä tahansa ärsyke bussin tärinästä jytisevään bassoon voi kiihottaa kehoa niin paljon, että ihminen saa orgasmin.

PGAD:n aiheuttaja on mysteeri. Oireyhtymää hoidetaan yleensä sukuelimiä puuduttavalla lääkkeellä. Amerikkalaistutkimuksen mukaan naisten PGAD saattaa olla yhteydessä alaselän kystiin. Hermojuurikanaviin kasvavia rakkuloita kutsutaan Tarlovin kystiksi, ja ne aiheuttavat myös selkäkipuja.

Jatkuvasta kiihottumisesta kärsivillä naisilla on keskimääräistä useammin Tarlovin kystia. Kystien ja PGAD:n välistä yhteyttä ei ole tutkittu riittävästi, mutta yksi teoria on se, että vahinko-orgasmit johtuvat paineesta hermojuurissa.

Lääkkeet voivat aiheuttaa tahattomia orgasmeja

Parkinsonin taudin hoitoon käytettyjen lääkkeiden tiedetään aiheuttaneen ihmisille vahinko-orgasmeja. Parkinsonin tautia sairastanut turkkilaisnainen sai lääkityksensä vuoksi orgasmeja jopa 35 kertaa päivässä. Jatkuva laukeaminen oli niin uuvuttavaa, että nainen hakeutui hoitoon.

Lääkärit uskovat, että naisen tahattomat orgasmit johtuivat lääkkeen kiihdyttämästä dopamiinintuotannosta. Dopamiini on aivojen erittämä mielihyvähormoni, jonka määrää Parkinsonin tauti laskee. Lääkkeet taas voivat kiihdyttää dopamiinintuotantoa liikaa, jolloin sivuoireita ovat seksuaalinen hyperaktiivisuus ja vahinko-orgasmit.

Haukottelu voi johtaa laukeamiseen

Luit oikein: haukottelu voi olla kiihottavaa. Masennuksen hoidossa käytetty klomipramiini nimittäin vaikuttaa joidenkin keskushermostoon ja välittäjäaineisiin erikoisella tavalla.

Klomipramiini saa osan ihmisistä laukeamaan, kun he haukottelevat. Sekä naiset että miehet ovat kertoneet lääkkeen aiheuttamista haukotteluorgasmeista ja tahattomasta kiihottumisesta.

Synnytys voi tuntua hyvältä

Synnytysorgasmi ei ole myytti, vaikka ilmiö on harvinainen. Ranskalaisen tutkimuksen mukaan naiset voivat tuntea alatiesynnytyksessä kiihotusta ja saada jopa orgasmin.

Tutkijoiden mukaan selitys on yksinkertainen. Vauva osuu samoihin emättimen osiin, joita seksi stimuloi. Mielihyvä voi auttaa naista kestämään kipua vaikka ajatus synnytysorgasmista voi tuntua oudolta.

Jalkahieronta kiihottaa monia

Jaloissa on hermopisteitä, joiden koskettelu tuottaa mielihyvää. Jalkojen hierominen, jalkakylpy ja paljain jaloin käveleminen voivat tuottaa seksuaalista nautintoa.

Jalkojen koskettelun tiedetään aiheuttaneen jopa häiritsevän voimakasta kiihotusta. Hollantilaisnaisen vasen jalka alkoi reagoida kosketuksiin niin voimakkaasti, että jopa kävely aiheutti hänelle useita orgasmeja päivittäin.

Magneettikuvauksissa paljastui, että yksi naisen selkäydinhermoista oli vaurioitunut. Kyseinen hermo rekisteröi vasemman jalan tuntemuksia. Se yhtyy selkäytimeen samalla tasolla kuin toinen hermo, joka on yhteydessä sukuelimiin. Hermovaurion vuoksi aivot eivät erottaneet jalan ja sukuelinten tuntemuksia toisistaan, ja nainen kiihottui aina, kun jokin kosketti jalkaa.

Pään koskettelu aiheuttaa väristyksiä

Myös päähieronta voi tuottaa orgasmin vahingossa. Pään alue on herkkä, sillä siinä on paljon hermopäätteitä. Päähieronta on intiimi kokemus. Se kiihdyttää verenkiertoa ja mielihyvähormonien erittymistä, minkä vuoksi perusteellinen hieronta voi johtaa laukeamiseen.

Kampaajan tekemä päähieronta voi tuntua erityisen hyvältä. Pään kostuttaminen vuoroin viileällä ja lämpimällä vedellä yhdistettynä hierontaan kiusoittelee hermopisteitä ihanasti.

Vesiliukumäki voi aiheuttaa vahinko-orgasmin

Vesipuistojen liukumäet ja porealtaat voivat aiheuttaa vahinko-orgasmeja. Liukumäessä alapäähän kohdistuu kiihottavaa painetta. Myös altaiden aaltokoneet ja hierovat poreet voivat aiheuttaa hykerryttäviä tuntemuksia. Vesi herkistää ihon, mikä voimistaa kiihotusta entisestään.

Kuiskailu voi tuottaa aivo-orgasmin

Rentouttavat ärsykkeet voivat johtaa yllättävään orgasmiin. Ilmiö tunnetaan nimellä ASMR (autonomous sensory meridian response). Se tarkoittaa tahdosta riippumatonta, rauhoittavaa aistielämystä. ASMR tunnetaan myös aivo-orgasmina. Rentoutumisen lisäksi se aiheuttaa kihelmöivää mielihyvän tunnetta, usein pään alueelle, joillakin myös sukuelimiin.

Hitaat käsillä tehtävät liikkeet, kuiskailu ja luonnon äänet voivat laukaista aivo-orgasmin. Esimerkiksi hiustenleikkuun katselu tai kirjan sivujen rapina voivat tuottaa fyysistä mielihyvää.

Aivo-orgasmin tieteellinen tausta on epäselvä, eivätkä kaikki kiihotu kuiskauksista ja rapinasta. Herkkyytensä aivo-orgasmeille voi testata katselemalla Youtuben ASMR-videoita, joissa kuvataan niin hyräilyä kuin pöydälle ropsahtelevia kahvipapuja.

Keskustele: Saatko orgasmin tästä ASMR-videosta?

Lähteet: Duodecim, Guardian, Listverse, Live Science, Medical Daily, NY Post, Terve.fi, Women´s Health

Lue myös:

Nämä asiat yhdistävät naisia, jotka saavat lähes aina orgasmin

Opettele saamaan moninkertainen orgasmi – 8 askelta hekuman huipulle

Keskustele: Sain orgasmin meditoidessani

Kuinka saan orgasmista otteen?

X