Ihmissuhteet

Ystävän puolison kanssa flirttailu – Tunnista viattoman flirtin ja pettämisen rajat

Pieni flirttailu piristää päivää, mutta ystävän puolison kanssa ei kannata mennä liian pitkälle. Lue, millainen flirttailu kaverin puolison kanssa on sallittua, ja koska viaton imartelu muuttuu pettämiseksi.

Teksti:
Janica Brander
Kuvat:
123Rf

Pieni flirttailu piristää päivää, mutta ystävän puolison kanssa ei kannata mennä liian pitkälle. Lue, millainen flirttailu kaverin puolison kanssa on sallittua, ja koska viaton imartelu muuttuu pettämiseksi.

Viatonta flirttailua ei tarvitse säikähtää

Viaton flirtti jättää hyvän mielen sekä flirttaajalle, flirtin kohteelle että muille paikalla olijoille. Paras tapa määritellä sopivan flirttailun rajat onkin miettiä, käyttäytyisitkö näin julkisesti. Parhaat asiakaspalvelijat ovat taitavia flirttailijoita: asiakas tuntee itsensä erityiseksi, mutta imartelu on asiallista.

Se, että huomioit muiden vetovoiman, kertoo luonnollisesta aistillisuudestasi. Viaton flirttailu jonkun ulkopuolisen tai tutun kanssa voi luoda kipinää myös omaan suhteeseesi. Älä provosoi flirttiä, mutta sen aiheuttamaa mielihyväää ei kannata säikähtää liikaa.

Lue myös: Miten flirttailla oiken? 5 vinkkiä onnistuneeseen flirttailuun

Salailu paljastaa flirtin menneen liian pitkälle

Flirttailu ystävän puolison kanssa menee liian pitkälle, jos alatte salailla käytöstänne. Tuhoatko häneltä saamasi viestit ja väität meneväsi kävelylle, jotta voit soittaa hänelle?

Myös suhteen pakonomainen rationalisointi ja vähättely paljastavat, että olette vaarallisilla vesillä. Jos välillänne ei ole mitään, sinun ei tarvitse jankuttaa itsellesi, että mieshän on vain kaverini.

Lue myös: Pettämisen merkit – Huomaa muutokset kumppanissa

Flirttailu ei saa viedä aikaa omalta kumppanilta

Ajankäyttösi paljastaa, onko flirttailu sopivaa. Olet liian läheinen ystäväsi puolison kanssa, jos hän vie aikaa omalta kumppaniltasi – olkoon viestittelynne kuinka asiallista tahansa.

Vaikka olisit sinkku ja suhteenne pysyisi platonisena, myös flirttikaverin ajatteluun käytettyyn aikaan kannattaa kiinnittää huomiota. Romanttiset tunteet ovat liian voimakkaita, jos ajattelet häntä jatkuvasti ja sinun on vaikea keskittyä omaan arkeesi.

Lue myös: Pettääkö mieheni? Tunnista nykyaikaiset pettämisen merkit

Vaikeat asiat pitäisi jakaa puolison kanssa

Oletko parisuhteessa? Oman puolison pitäisi olla ihminen, jonka kanssa voi jakaa ilot, surut ja salaisuudet. Suhteesi ystäväsi puolison kanssa on liian syvä, jos kerrot intiimit asiasi ensimmäisenä hänelle, et omalle kumppanillesi.

Hälytyskellojen pitäisi soida viimeistään siinä vaiheessa, kun ruodit puolisosi käytöstä ja parisuhdettanne flirttikaverillesi. Tällainen käytös on epäluottamuslause puolisoasi kohtaan. Jos suhteessanne on ongelmia, niitä pitäisi ratkoa yhdessä ja hakea tarvittaessa apua pariterapiasta.

Keskustele: Olen ihastunut kaverini vaimoon, mitä tehdä?

Sopimaton flirtti voi tuhota monta suhdetta

Varatun ihmisen kanssa flirttailu ei ole vain flirttailijoiden välinen asia, vaan vaakakupissa ovat sekä ystävyys että parisuhde.

Mikäli olet parisuhteessa, liikut kaikista vaarallisimmilla vesillä. Jos puolisonne huomaavat kemianne, sekä sinun että flirttikumppanisi parisuhteet ovat uhattuina. Vaikka lopettaisitte flirttailun ja tunteenne jäähtyisivät, ikuinen epäluulo voi jäädä kalvamaan kumppaneitanne.

Sopimaton flirttailu voi tehdä peruuttamatonta vahinkoa myös sosiaalisiin piireihisi. Yhteiset ystävänne voivat kartella teitä huomattuaan suhdesotkunne, sillä he eivät halua sekaantua asiaan.

Jos seurustelet, flirttailu voi nakertaa suhteesi luottamusta, vaikka et koskaan jäisi kiinni ihastuksestasi. Voit alkaa epäillä puolisosi uskollisuutta, kun tajuat menneesi itse liian pitkälle ja onnistuneesi salaamaan tilanteen. Epäluuloisuutesi voi raastaa hämmentynyttä kumppaniasi, joka ei ymmärrä, mistä käytöksesi johtuu.

Lue myös: Mustasukkaisuudesta voi parantua

Puhalla peli poikki vetäytymällä

Paras keino palauttaa suhde asiallisille raiteille on vetäytyminen. Ota kohteliaasti etäisyyttä ystäväsi puolisoon. Jos olet parisuhteessa, vietä enemmän aikaa oman kumppanisi kanssa. Vastaa flirttikaverisi viesteihin neutraalisti ja lyhyesti, äläkä ota häneen itse yhteyttä.

Jos kaverisi puoliso jatkaa tästä huolimatta flirttailua, tee selväksi, että pelin on loputtava. Voit kokeilla ensin hienovaraisempaa tyyliä. Puhu kuin ohimennen siitä, miten tärkeä ystävä hänen puolisonsa on sinulle. Jos flirttailija ei ymmärrä viestiä, sano suoraan, että olette vaarassa loukata monia ihmisiä, ja teidän on otettava etäisyyttä.

Lue myös: Pettäminen voi periytyä – Näin katkaisen pettämisen kierteen

Lähteet: Adventurous Writer, Frisky, Globe And Mail, PsychCentral, Women´s Health

X