Julkkikset

Alviina Alametsä naimisiin – Jaakko kosi sormukset uimahousuihin piilotettuna: ”Olemme edelleen kuin vastarakastuneita”

Europarlamentaarikko Alviina Alametsä ja Jaakko Mustakallio haluavat häistään itsensä näköiset. Pariskunnan vihkii Jaakon nuoruudenystävä, ja musiikista vastaa festareilta tuttu Dj hapan korppu.

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Alviina Alametsä

Alviina Alametsän ja Jaakko Mustakallion häistä käytetään parin sukunimistä syntynyttä tunnistetta #mustametsä.

Europarlamentaarikko Alviina Alametsä ja Jaakko Mustakallio haluavat häistään itsensä näköiset. Pariskunnan vihkii Jaakon nuoruudenystävä, ja musiikista vastaa festareilta tuttu Dj hapan korppu.

Vihreiden riveistä tutut Alviina Alametsä ja Jaakko Mustakallio menevät naimisiin heinäkuun viimeisenä lauantaina. Häitä vietetään Tampereella 150 vieraan voimin.

Alviina ja Jaakko kihlautuivat kaksi vuotta sitten Kyproksella, jossa pari vietti aikaa Alviinan työmatkan vuoksi.

– Pidämme molemmat kovasti uimisesta, ja yhden yhteisen uimareissun aikana Jaakko kosi minua. Hän oli piilottanut sormukset uimahousuihinsa, Alviina kertoo.

Jaakko oli suunnitellut kosintaa jo useamman kuukauden, mutta Alviinalle se tuli yllätyksenä.

Nyt, pian kahta vuotta myöhemmin, pari valmistautuu sanomaan ”tahdon”. Naimisiinmeno merkitsee parille sitoutumista ja rakkautta. Sukunimiä pari ei aio vaihtaa tai yhdistää.

– Avioliittoon vihkiminen korostaa ajatusta siitä, että olemme yhdessä myötä- ja vastoinkäymisissä, Alviina sanoo.

Alviina Alametsä: Nuoruudenystävä vihkii – musiikista vastaa Dj hapan korppu

Häät merkitsevät parille toisiinsa sitoutumisen lisäksi juhlaa, jonka voi jakaa läheisten ihmisten kanssa.

– Meille häät ovat rakkauden, mutta myös ystävien ja läheisten juhla. Haluamme heidän olevan päivässämme läsnä. Meille oli selvää, että haluamme ystävän myös vihkivän meidät.

Parin vihkivä tuomari onkin Jaakon nuoruudenystävä. Lisäksi häissä esiintyy parin läheisiä ystäviä, kuten Weekend Festivalin estradille nouseva Dj hapan korppu.

Ystävien rooli on korostunut hääjärjestelyiden ohessa myös polttareissa, joita juhlittiin molempien juhlakalujen kohdalla pitkän kaavan kautta – peräti kolmen päivän ajan. Alviinan polttareissa morsiussaunassa raikuivat sitsilaulut, muisteltiin opiskeluaikoja ja tehtailtiin tatuointeja.

– Jokainen polttarivieras sai suunnitella ja tehdä minulle kaksi viikkoa kestävän tatuoinnin. Sain muun muassa sukuni kotipaikan Hyrynsalmen vaakunan reiteen. Jännitin, ehtivätkö tatuoinnit kulua iholta ennen hääpäivää, Alviina Alametsä nauraa.

Kotiliesi.fi: Häät ja juhlaperinteet ovat muuttuneet aikojen kuluessa – musta pyhämekko on vaihtunut valkoiseen pukuun ja morsiuskruunu huntuun

Jatkoilla saunaan ja paljuun

Alviinan ja Jaakon häitä vietetään järvenrannalla. Luonnonhelmassa sijaitseva juhlapaikka on parille entuudestaan tuttu – joskin retkeilyn merkeissä.

– Meille oli tärkeää löytää hääpaikka läheltä luontoa – ja että siellä on saunat ja paljut jatkoja varten, Alviina paljastaa.

Luonnon merkitys näkyy myös kestävässä ja ekologisessa lähestymistavassa niin tarjoilun, hääpuvun kuin sormuksenkin suhteen. Juhlatarjoiluissa on satsattu paikallisten yrittäjien tarjoamiin lähituotteisiin, Alviinan mekko on puolestaan nähty hänen päällään jo aiemmin Linnan juhlissa.

– Päälläni on Katri Niskasen suunnittelema puku, jota on muokattu häitä varten. Teetin puvun Linnan juhlia varten sillä ajatuksella, että sen saa myöhemmin muutettua häämekoksi, Alviina Alametsä kertoo.

Myös vihkisormuksessa on hyödynnetty kierrätysmateriaalia. Sormuksessa kimaltelee laboratoriotimantti. Laboratoriotimantit katsotaan kaivoksissa louhittuja timantteja ympäristöystävällisemmiksi ja siten myös eettisemmiksi vaihtoehdoiksi.

”Olemme avoimia elämän tarjoamille yllätyksille”

Pariskunnan yhteisen matkan varrelle on mahtunut kohokohtien lisäksi myös myrskyjä.

Alviinan äiti kuoli kaksi vuotta sitten, ja samana vuonna Jaakko sai yllättäen lapsettomuusdiagnoosin. Tämä on koetellut perheestä haaveilevaa paria.

– Vaikeudet ovat syventäneet suhdettamme. Voimme luottaa siihen, että olemme toistemme tukena. Mitä enemmän mutkia matkaan tulee, sitä merkittävämmältä avioliittoon astuminen tuntuu.

Pari haaveilee edelleen perheenlisäyksestä lahjasoluhoitojen avulla.

– Olemme avoimia elämän tarjoamille yllätyksille. Toivomme, että perheemme jossain vaiheessa kasvaa, Alviina sanoo.

Ensisijaisesti Alviina Alametsä odottaa kuitenkin yhteistä tulevaisuutta puolisonsa kanssa.

– Olemme edelleen kuin vastarakastuneita. Tunnen, että olen menossa oikean ihmisen kanssa avioliittoon.

Yhteinen kipinä näkyy pienissä arkisissa hetkissä ja toisen huomioimisessa.

– Vaikka olisi stressiä ja paljon tehtävää, yhdessäolomme on aina leikkisää – ilmassa on pientä flirttiä koko ajan, Alviina naurahtaa.

Häiden jälkeen Alviina Alametsä ja Jaakko Mustakallio suuntaavat Hetta-Pallakselle vaeltamaan. Varsinainen häämatka on vasta suunnitelmissa.

– Jaakon kanssa jokainen päivä on omalla tavallaan hieno.

X