Julkkikset

Kotiliesi: Somen tulokuningatar Natalia Salmelan menestystarina sai alkunsa Björn Borgin alusvaatteista: ”Tunsin viiltävää kateutta”

Natalia Salmela, 34, tunnetaan menestyvänä bisnesnaisena ja sosiaalisen median tulokuningattarena. Kotilieden haastattelussa Natalia kertoo, mistä someura sai alkunsa. Asiat ovat usein pienestä kiinni, Natalia ajattelee.

Teksti:
Lilli Berghäll
Kuvat:
Pekka Holmström

Somevaikuttaja Natalia Salmela tunnetaan räväköistä mielipiteistään.

Natalia Salmela, 34, tunnetaan menestyvänä bisnesnaisena ja sosiaalisen median tulokuningattarena. Kotilieden haastattelussa Natalia kertoo, mistä someura sai alkunsa. Asiat ovat usein pienestä kiinni, Natalia ajattelee.

Natalia Salmela kertoo Kotilieden haastattelussa tarinansa kiusatusta maahanmuuttajatytöstä menestyneeksi yrittäjäksi. Perhe muutti Viron Narvasta Hämeenlinnaan vuonna 1995 Natalian ollessa 7-vuotias. Perhe puhui venäjää, ja vaikka Natalia oppi suomen nopeasti, yläasteella hän sai osakseen ryssittelyä ja kiusaamista.

– Olihan se 13-vuotiaalle aika paha juttu kuulla olevansa venäläinen huora, Natalia muistelee Kotiliedessä. Selviytyäkseen kiusaamisesta hän kehitti itselleen koviksen roolin ja päätyi puolestaan kiusaamaan muita.

Työnteosta Natalia kiinnostui 15-vuotiaana. Lukiolaisena hän työskenteli puhelinmyyjänä.

– En ajatellut koskaan mitään työtä hanttihommana.

Kateus ja ahneus ajoivat eteenpäin

Natalian yhden naisen yrityksen liikevaihto oli viime vuonna yli 400 000 euroa. Kotilieden jutussa Natalia kertoo, että kovan työtahdin taustalla on yksinkertaisesti ahneus.

– Olen materialisti, mutta minulle on myös tärkeää olla riippumaton muista.

Natalia uskoo myös, että monesti asiat voivat tapahtua sattuman oikusta. Hänen oman White Trash Disease -muotibloginsa alkusysäys oli kateus: Natalia sai kuulla suomalaisen bloggaajan saaneen palkkioksi kassillisen Björn Borgin alusvaatteita.

– Tunsin viiltävää kateutta, että joku saa niitä ilmaiseksi, ja ajattelin, että minäkin haluan, Natalia kertoo Kotilieden haastattelussa.

Perhe-elämä alkoi yllätyksenä

Nykyisen puolisonsa Jonathan Heinon eli Jontten kanssa Natalia on ollut yhdessä kolmisen vuotta. Pariskunnalla on puolitoistavuotias lapsi, lempinimeltään Benkku. Perheeseen kuuluu myös Jontten 4-vuotias lapsi. Natalia on kertonut aiemmin yllätysraskaudestaan Annalle. Raskaus oli järkytys, sillä Natalia ei ollut suunnitellut perhe-elämää tai haaveillut lapsista. Häntä huoletti myös omien voimavarojen riittäminen ja yrittäjän taloustilanne.

– Raskausuutisten takia olin neljä viikkoa käytännössä nukkumatta, Natalia kertoi Annan jutussa.

Miesystävän tuki oli raskauden aikana Natalialle kaikki kaikessa, ja hän kertoi tiimihengen parisuhteessa parantuneen. Riitely oli loppunut.

Natalia Salmelan haastattelu on kokonaisuudessaan Kotilieden numerossa 10/2022.

X