Julkkikset

Näin sankarisoutaja Jari Saario toteutti Heidi-vaimonsa unelman: ”Tämä oli se nyt sitten”

Yksi Linnan juhlien odotetuimmista vieraista oli Atlantin yli edestakaisin yksin soutanut Jari Saario.

Teksti:
Linda Martikainen
Kuvat:
Tommi Tuomi

Jari Saario saapui Linnan juhliin yhdessä vaimonsa Heidi Saarion kanssa.

Yksi Linnan juhlien odotetuimmista vieraista oli Atlantin yli edestakaisin yksin soutanut Jari Saario.

Atlantin yli edestakaisin ainoana ihmisenä maailmassa soutanut Jari Saario saapui Presidentinlinnaan yhdessä vaimonsa Heidi Saarion kanssa. Pariskunnan liitto on kestänyt jo 20 vuotta, ja yhteistä taivalta Saariot ovat kulkeneet jo peräti 32 vuoden ajan. Jarin hurjat soutureissut kysyvät kylmiä hermoja ja suurta luottamusta myös Heidiltä. 

– Luottamusta toiseen ja siihen, että kaikki menee hyvin. Mehän yritimme kotona jatkaa tytärten kanssa ihan normiarkea, ja se onnistui ihan suht hyvin. Toki aina oli jännittäviäkin hetkiä, Heidi kertoo Linnan juhlien pyörteissä.

Painajaisia Sitran talousjohtajana työskentelevä Heidi ei nähnyt Jarin Atlantin ylityksen aikana, mutta unet olivat herkässä. 

– Muutamina öinä, kun tiesin, että oli kovia myrskyjä, heräsin ja katsoin kännykästä, että missä hän siellä menee ja onkohan siellä kaikki hyvin.

Kulunut vuosi on ollut Jarin elämässä melkoinen, mutta yksi suurimmista lupauksista tuli täytettyä itsenäisyyspäivänä. 

– Silloin, kun tapasimme vaimon kanssa, hän sanoi, että yksi unelmista olisi päästä joskus Linnan juhliin. Minä en sitä muuten ole pystynyt toteuttamaan kuin soutamalla, joten tämä oli se nyt sitten, Jari hymyilee ja katsahtaa Heidiin. 

X