Julkkikset

Kuka heistä on Linnan upein pukeutuja? Äänestä ja voita 500 euron ylellinen yö sviitissä!

Kenen itsenäisyyspäivän vastaanoton tyyli sykähdytti eniten vuonna 2023? Äänestä Linnan juhlien upeinta ja voita ylellinen hotelliyö valitsemasi Sokos Hotellin sviitissä (arvo 500 euroa).

Teksti:
Christina Boman
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Linnan juhlissa nähtiin jälleen upeita pukuja.

Kenen itsenäisyyspäivän vastaanoton tyyli sykähdytti eniten vuonna 2023? Äänestä Linnan juhlien upeinta ja voita ylellinen hotelliyö valitsemasi Sokos Hotellin sviitissä (arvo 500 euroa).

Jenni Haukio

Tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio edusti tänä vuonna Linnan juhlissa samassa iltapuvussa kuin vuonna 2010. Se modifioitiin täksi vuodeksi uusiokäyttöön yhteistyössä mallimestari Karina Vainion kanssa. Puku-uudistuksen lähtökohtana oli valtiollisten kunniamerkkien arvokas ja etiketin mukainen kantaminen. Vuoden 2010 puvun yläosaa oli muokattu lisäämällä pukuun hihat. Aiemmin se oli yksiolkaiminen.

Krista Kosonen

Krista oli sonnustautunut Teemu Muurimäen suunnittelemaan ja Anna Perezin toteuttamaan punaiseen mikadosilkkiseen pukuun. Lisäksi asua koristivat Tillanderin upeat vintagekorut.

Kristiina Halttu

Näyttelijä Kristiina Haltun vihreä mekko käänsi katseita Linnassa. Mert Otsamon suunnittelemassa silkkimekossa nähtiin näyttävä laahus, ja mekon graafinen leikkaus tuo vanhanajan Hollywood-glamouria henkivään kokonaisuuteen modernin twistin.  

Näyttelijä Kristiina Haltun mekko oli pirteän värinen.

Käärijä

Euroviisujen kautta suursuosioon noussut räppäri ja artisti Käärijä eli Jere Pöyhönen oli yksi vuoden odotetuimmista vieraista. Teemu Muurimäen ja Elina Larion suunnitteleman sekä Sonja Raassinan ja Turon toteuttaman asun materiaali oli villaa ja kiiltonahkaa.

Diandra

Laulaja Diandra koki jännittäviä käänteitä sairastuttuaan ärhäkkään silmätulehdukseen juuri ennen Linnan juhlia. Lääkkeet onneksi tekivät tehtävänsä, ja upeasta äänestään tunnettu laulaja pääsi saapumaan Linnaan. Elegantin puvun on suunnitellut Anne-Mari Pahkala ja toteuttanut Ulla Vainikka. Marocaine-silkistä valmistetussa puvussa on arvokas siluetti, jonka muodot kuvastavat tiedotteen mukaan Suomen luontoa.

Diandra loisti Linnan juhlissa veistoksellisessa juhla-asussa.

Wilma Murto

Seiväshyppääjä Wilma Murto saapui Linnan juhliin toisena vuotena peräkkäin. Tänä vuonna Wilmalla oli päällään upea, punainen luomus, joka onnistui olemaan herkkä ja rohkea yhtä aikaa. The Finnish National Romance Museum -kollektiivin suunnitteleman puvun rinnuksia ja helmaa koristivat kauniit kukat sekä pukuun sointuva pikkulaukku.

Wilman punainen mekko oli näyttävä.

Eini

Laulaja Eini nähtiin itsenäisyyspäivän vastaanotolla Teemu Muurimäen suunnittelemassa ja Sonja Raassinan toteuttamassa pinkissä dupionsilkkipuvussa. Lisäksi asukokonaisuutta koristivat Kalevalan korut.

Eini loisti Linnassa rohkeassa pinkissä.

Seela Sella

Ikoninen näyttelijä Seela Sella saapui Linnaan samassa mekossa, jossa esiintyi itsenäisyyspäivän vastaanotolla vuonna 2020, jolloin juhlatilaisuus järjestettiin poikkeusoloin. Asua koristivat värikkäät silmälasit, upea käärmekorvakoru sekä helman alta säihkyvät kengät.

Ella Kanninen

Toimittaja ja juontaja Ella Kanninen ihastutti Linnassa laventelinsinisessä luomuksessa. Ella kertoo Instagram-julkaisussaan pukeutuneen asuun, jonka Ylen puvustamo oli tehnyt hänelle työtä varten vuonna 2018. Juhlapuvun ovat toteuttaneet Jaana Björklund ja Taina Niemi

Emmi Lehtomaa

Yrittäjä Emmi Lehtomaa saapui Linnaan viimeisillään raskaana. Emmin laskettu aika on 23. joulukuuta eli vain kaksi viikkoa itsenäisyyspäivän jälkeen. Tämä asetti omat haasteensa myös juhlapukeutumiseen, mutta Anni Ruuth suunnitteli Emmille kauniin raskausvatsaa hellivän juhla-asun, jota korosti strutsinsulka.

Lue myös: Kuin muna vatsassa – Linnan juhlien suurimman jännitysmomentin puku on tässä!

Voita ylellinen hotelliyö valitsemassasi Sokos Hotellin sviitissä

Miltä kuulostaisi aamiainen sängyssä, pullo kuplivaa sekä palauttava rentoutumishetki sviitin pehmeissä lakanoissa? Osallistu Linnan upein pukeutuja -äänestykseen ja voit voittaa itsellesi ylellisen hemmotteluhetken Sokos Hotellin sviitissä.

Voittaja valitsee hotellin haluamaltaan paikkakunnalta omien tarpeiden ja toiveiden mukaan. Palkinnon arvo on 500 euroa.

Päivitetty: Osallistumisaika päättyi 20.12.2023.

X